Aalborg

Aalborgtårnet rejst på lejr

Spejdernes Lejr har fået sit eget Aalborgtårn, bygget i rafter af Hardeknud fra Det Danske Spejderkorps. Foto: Sine Thomsen

Spejdernes Lejr har fået sit eget Aalborgtårn, bygget i rafter af Hardeknud fra Det Danske Spejderkorps. Foto: Sine Thomsen

AALBORG:Spejdernes Lejr 2012 ved Holstebro er den største spejderlejr på dansk grund nogensinde.

Alligevel er det let for Aalborg Kommunes spejdergrupper at finde deres telte. Der er nemlig blevet rejst en imponerende kopi af Aalborgtårnet som vartegn for deres kvarter, ”Oversejlet”.
I Oversejlet er der spejdere fra De Grønne Pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps, KFUM (de grønne) og Det Danske Spejderkorps (de blå).
- Aalborgtårnet er bygget i rafter i størrelsesforholdet 1:5 af pionerer fra DDS-gruppen Hardeknud. Om aftenen er der lys i tårnet, og om dagen ses det også langt omkring, så det er godt at kigge efter, hvis man lige skulle miste orienteringen, fortæller Elin Danielsen, pressekontakt for Oversejlet.
Selv for en spejder er det let at fare vildt, når lejren har en størrelse svarende til 400 fodboldbaner.
Ud over det kendte vartegn har Aalborgs spejdere taget noget andet lokalt med sig. Torsdag sprudlede deres kvarter af festligt udklædte spejdere, der dansede samba og spille musik, så Aalborgs karneval blev genoplivet. Dagens aktiviteter sluttede med fælles aftensmad, og for de ældste spejdere - 13 til 17 år - var der ungdomsfest.
- Denne lejrs opbygning, med de forskellige korps samlet i kvarterer ud fra kommunerne, giver i høj grad grobund for mere samarbejde på tværs af forskellige ”spejderfarver”, siger Elin Danielsen.
Dagen i går gav således også mulighed for kontakter og venskaber på tværs af kommunens spejdergrupper. På sigt kan det betyde, at der stables fælles spejderarrangementer på benene.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.