Ålen truet til påskefrokost

Nu fjerner også SuperBest ål fra køledisken

Det kan blive svært at skaffe ål til påskefrokosten i år. Arkivfoto: Diana Holm <i>diana.holm@nordjyske.dk</i>

Det kan blive svært at skaffe ål til påskefrokosten i år. Arkivfoto: Diana Holm diana.holm@nordjyske.dk

DANMARK:For mange danskere er det en tradition at spise ål til påskefrokosten. Men det kan blive svært i år.

Efter pres fra Greenpeace har supermarkedskæden SuperBest nemlig valgt at fjerne ålen fra køledisken. Og dermed vælger supermarkedskæden samme vej som en række andre dagligvarebutikker allerede har taget, oplyser DR Sjælland.

Både COOP, Dansk Supermarked og Rema 1000 har allerede valgt at droppe salg af ål. Og efter SuperBest er hoppet med på vognen, så vil ålen ikke længere være at finde i en lang række af Danmarks største supermarkeder.

Beslutningen fra SuperGros, der er leverandør til butikkerne SuperBest, KIWI og SPAR, glæder Hanne Lyng Winter, havbiolog fra Greenpeace.

- Det er en virkelig god nyhed for ålen. Her op til påske er der mange danskere, der mener, at ålen skal være en naturlig del af påskebordet, måske uden at vide, at den er ved at uddø, siger hun og fortsætter.

- Når SuperBest stopper salget nu, betyder det ikke bare, at færre ål bliver fanget og spist, men også at flere mennesker bliver opmærksomme på, hvor kritisk det står til med ålebestanden, siger hun til DR Sjælland.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.