Danmark

Årets bil: Sikker sejr til Opels bedste

Astra vandt titlen som Årets Bil i Danmark 2016 foran Volvo XC90

Informationschef Erik Morsing (tv) fra Opel Danmark ønskes tillykke med titlen af tidligere formand for MKD, Mikkel Thomsager.

Informationschef Erik Morsing (tv) fra Opel Danmark ønskes tillykke med titlen af tidligere formand for MKD, Mikkel Thomsager.

DANMARK:Der var lagt op til et radikalt bud med fornuften, da den danske biljury skulle kåre Årets Bil i Danmark. Med i finalefeltet var Volvo XC 90, Mazda XC-3, Jaguar XE og Audi A4, men i slutspurten kørte den fornuftige Astra fra resten og vandt overbevisende. På andenpladsen kom store Volvo XC 90, mens den populære cross­over Mazda CX-3 charmerede sig ind på tredjepladsen. Den britiske BMW-udfordrer Jaguar XE blev firer, mens den nye Audi A4 kom på sidstepladsen.

- Opel Astra er netop introduceret herhjemme og kåringen kommer til at betyde et massivt boost i salget. Vi har allerede solgt 1100 biler og titlen betyder, at vi kommer til at skrue op for bestillingerne af Astra. Vi mærker, at kunderne kigger efter en lidt større bil efter nedsættelsen af afgiften og der ligger Astra godt, siger adm. dir Thomas Bruun, Opel Danmark.

Den er blandt de billigste i klassen med en startpris på lige under 200.000 kr. Basisversionen har en ultra moderne motor med lettryksturbo og nul vibrationer.

Desuden kan bilen leveres med såkaldte matrix LED lys til rimelige 17.000 kr. Lygterne er blandt de allermest avancerede på markedet og flere af luksusmærkerne tager 3-4 gange så meget for et tilsvarende produkt.

Mest overraskende ved kåringen var en sikker andenplads til Volvo XC 90, der koster fra ca. én million kroner og opefter. Bilen er blandt verdens mest sikre og efter lanceringen er der i mange lande ventetid på bilen, der er den første i en bølge af biler fra det kinesisk ejede mærke.

Hos britiske Jaguar er man svært glade for en placering foran Audi A4, der er en direkte konkurrent til XE. Ligesom Volvo har Jaguar en sværm af biler i pipeline og man opruster derfor i hele Europa, herunder Danmark med nye forhandlere og massiv markedsføring. Bag kåringen af Årets Bil i Danmark står Motorjournalisternes Klub Danmark, der i 40 år har kåret biler på dansk asfalt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.