Natur

Årets mest idylliske løb

Bøgstedløbet løbes i år 31. maj

Bøgstedløbet skydes i gang 31. maj.

Bøgstedløbet skydes i gang 31. maj.

ASTRUP:Så er det ved at være tid til at finde løbeskoene frem for for at blive klar til årets vel nok mest idylliske løb i Vendsyssel.

Bøgsted Plantage er generelt altid en tur værd, uanset om det er med løbesko eller travesko, forår, sommer, efterår eller vinter.

På den sidste dag i maj er det dog løbeskoene, der kommer til at dominere i den smukke plantage, når det fjerde Bøgstedløb skydes i gang og sender deltagerne ind i plantagen.

Kendetegnende for Bøgstedløbet er, at det er mere end bare et løb. Det er en dag i fællesskabets og naturens tegn, hvor der er udfordringer til både store og små og hvor løberuterne byder på blandt andet glitrende skovsøer, vekslende underlag og bakker, som skal forceres.

Selv om der som noget nyt nu også er mulighed for at gennemføre en maraton til årets løb i Astrup, er Bøgstedløbet stadig en begivenhed, hvor der lægges vægt på, at alle kan være med.

Derfor er der ud over ruterne i skoven på henholdsvis 42, 21, 10,5 samt 6,5 kilometer også en rute på tre kilometer, som kan gennemføres af både rollator, små børneben og med barnevogn.

Dagen er ikke kun forbeholdt løbere, da der også er to cykelruter på henholdsvis 6,5 og 21 kilometer.

Traditionen tro er det byrådspolitiker Svenning Christensen, som står for at varme de spændte deltagere op, inden løbet skydes i gang.

Alle børn til og med 10 år kan deltage gratis og efter løbet er der en flot medalje i vente. Som altid er det også en dag, med mulighed for at vinde dejlige præmier som et minicruise med Stena-Line. Skulle der være en enkelt af familien eller venner, som ikke deltager i motionen, så er der rig mulighed for hyggeligt samvær på pladsen under løbet, og for løbere og cyklister er der efter løbet mulighed for at tage bad i Astrup-Sønderskov hallen.

Der er begrænsning på deltagerantallet på Marathon, Halv Marathon og 10,5 kilometer, så selv om tilmelding på dagen også er muligt, er det en god idé at tilmelde sig allerede nu på www.dk-tilmeld.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst