Årets Pris til Nordic Seafood

Omsætning på op mod 500 mio. kr. og hovedparten af råvarerne kommer fra Asien

Fodbold 9. marts 2003 07:00

HIRTSHALS: Alex Jensen og Lars Olsen fra Nordic Seafood A/S i Hirtshals fik lørdag overrakt Årets Pris 2002 i byrådssalen på Hirtshals Rådhus. Det var formanden for Hirtshals Kommunes Erhvervsråd, Viggo Bilde, Tversted, der på priskomiteens vegne gav to af indehaverne et synligt bevis på prisen. Et kunstværk af Helga Exner, der senere bliver suppleret med et diplom, hvorpå der står Årets Pris 2002 på en lang række af de sprog, som virksomhedens samarbejdspartnere taler. Det er nu godt 14 år siden, at virksomheden blev etableret i industriområdet på Søren Nordbysvej. Den sælger primært fisk og skaldyrsprodukter for mellem 400 og 500 mio. kr. om året. - Jeres råvarer kommer fra udlandet og hovedparten fra Asien. I får containere via de store havne i Euroland, som bliver kørt til Hirtshals, hvor råvarerne bliver forarbejdet, sagde Viggo Bilde. - 60 procent af varerne bliver sendt på det europæiske marked, og i leverer råvarer til andre industrier i Europa. Og jeg har hørt, at mulighederne for en endnu større omsætning er inden for rækkevidde. Erhvervsrådsformanden påpegede, at det ikke er nemt at være importør af råvarer til EU, hvor målet for myndighederne er fødevaresikkerhed. Udfordringer - Det er en sikkerhed, vi som forbrugere sætter højt. Jeg ved, at det også er jeres mål at kunne servere gode fisk, skaldyr og alt det andet, I laver. Konkrete importsager giver nogle gange store problemer, som kan tendere handelshindringer og ikke fødevaresikkerhed. Med jeres store kompetance inden for området, får I altid løst importproblemerne, sagde Viggo Bilde. Han var også glad for det lokale engagement hos ledelsen, hvor Alex Jensen, der er uddannet produktionsingeniør, deltager i integrationsarbejdet. Det gør en forskel, at der er interesse for lokalsamfundets trivsel, og at ledelsen, der har arbejde nok, giver sig tid til at arbejde med de udfordringer, som den bliver mødt med. - Målet er at give vore indvandrere mulighed for at kende til en virksomhedskultur i Danmark. De får samtidig sat navn på en ledelse, der lægger vægt på en god og stabil arbejdskraft. Og selvfølgelig bliver der stillet krav til medarbejderne. - Jeg ved, at Alex Jensen og Lars Olsen hele tiden er med til at sikre, at Nordic Seafood har dygtige medarbejdere, som kan være med til at levere kvalitetsvarer til de mange kunder. - I stiller store krav til punktlighed, så virksomheden kan holde det, som kunderne er blevet lovet - og helst lidt til, påpegede Viggo Bilde. Et tegn på, at medarbejderne trives hos Nordic Seafood, er, at mange har en markant lang anciennitet. Ny fabrik Virksomheden har salgsselskaber i Aalborg, Esbjerg, i Nürnberg i Tyskland og senest et salgsselskab, der er rettet mod Østeuropa og det russiske marked, som også ligger i Esbjerg. Her i foråret er der licitation over en ny fabrik og administration ved siden af firmaets frysehus på egen grund, som blev opført ved siden af de lejede fabrikslokaler, som ATP byggede i midten af 80erne. Vestlax købte de bygninger for halvandet år siden. Frysehuset er blevet udbygget for et par år siden. - Nu er det jeres plan, at hele fabrikken med administration skal være placeret i egne lokaler, og vi skal nok hjælpe jer med at skaffe plads nok, sagde formanden for erhvervsrådet. Det er et byggeri til omkring 15 mio kr., og udstyret, der skal installeres, kommer til at koste omkring fem mio. kr. Der bliver stillet helt specielle krav til logistikken hos Nordic Seafood, da der er et unikt koncept med fuld leverance til restauranter og butikker på det europæiske marked med talrige varer i både små og store partier. Den daglige håndtering i fabrik og frysehus er organiseret med it. Trucken kører rundt med ordren i pc'en, som fortæller helt nøjagtigt, hvor de forskellige varer befinder sig. Siden 1993 har Lars Olsen, der er akademiøkonom, været medindehaver af firmaet. Han kom til virksomheden i forbindelse med opbygningen af en selvstændig salgsorganisation. Den tredje aktionær er Otto Kjærgaard fra Hjerting Laks ved Esbjerg. Pris-musik Det var borgmester Knud Størup (Borgerlisten), der åbnede mødet i byrådssalen og fortalte om historien bag prisuddelingen. Hirtshals Harmonikaklub klarede den musikalske underholdning og blev "omdøbt" til Årets Pris Orkester i dagens anledning. Inden selve seancen var der bl. a. laks og mælk på menuen, som var doneret af tidligere prismodtagere. Hirtshals Kommune supplerede med en bjesk. Alex Jensen takkede på Nordic Seefoods vegne for prisen, og sagde, at det var en stor tillid, som priskomiteen havde vist virksomheden, som for få dage siden blev medindehaver af en virksomhed på Island. I Hirtshals arbejder der 20 timelønnede og lige så mange funktionærer på Nordic Seafood, og i salgsafdelingerne er der en halv snes medarbejdere, så der er 50 medarbejdere i virksomheden.

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...