EMNER

Årets Sild kom fra Snerlen

Smagsprøver på årets sild kan fås på årets forårsmesse i Arena Nord

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der blev smagt intenst på sildene, da dommerkomiteen var rundt på Nordsøen Oceanarium for at smage på deltagernes bidrag. Her er det Lene Espersen og Peter Schrøder, der smager på køkkenchef Jens Thomsens - Pakhuset i Skagen - sild. Foto: Hans Ravn

FREDERIKSHAVN:Det var tæt opløb, da Årets Sild 2013 fredag skulle kåres på Nordsøen Oceanarium - men i sidste ende kunne Tonni Kristensen fra Restaurant Snerlen trække sig sejrrigt ud af den kulinariske dyst. Restaurant Snerlen deltog med deres ”Sild med bid i”. Det betyder, at Snerlens ”Sild med bid i” nu bliver sat i produktion af Kattegat Seafood, der sponsorerer konkurrencen. De producerer 30.-40.000 glas som kommer i handlen i august, hvor den kan købes i alle Kvickly forretninger.

Snerlen tager smagsprøver på Årets sild med på Arena Nords forårsmesse lørdag den 6. og søndag den 7. april, hvor de står sammen med FREDERIK. De messebesøgende kan altså være blandt de første til at smage denne lille lokale sensation.

Det er kun anden gang, at Snerlen deltager i Årets sild konkurrencen, så vi er selvfølgelig stolte over, at vi kan gå ind og snuppe førstepladsen foran så mange andre garvede marinører.

- Det er en sild med en god konsistens, en god smag og friskhed - og så blev den kaldt for en herresild af dommerne, fortæller Ole Kjærsgaard Nielsen fra oceanariet.

Dette års sild er marineret i en lage, der giver den smag af tranebær, æbler, rødløg, rosa peber og æbleeddike, og silden bliver sat i produktion af Kattegat Seafood, der lancerer den til august i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival.

Inden silden når ud i butikkerne, må man drage til Strandby eller Frederikshavn for at smage den hos Snerlen.

De andre deltagere i dysten var Restaurant Under Broen fra Hvide Sande, Restaurant Lilleheden fra Hirtshals, Hotel Hanstholm og Pakhuset i Skagen.

Årets dommere var MF Lene Espersen, teaterleder Peter Schrøder, livsstilsspecialist Niels Folmann, Lars Enevold fra Visit Nordjylland og Judith Lyst fra Madkulturen.

- Årets Sild er et fantastisk eksempel på, hvordan fødevareinnovation med udgangspunkt i lokale styrkepositioner, kan skabe vækst. Dygtige kokke udvikler interessante og markante smage, som bliver sat i produktion, siger Judith Lyst.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.