Årets sportscitater 2013

Her kommer et udsnit af de vigtigste sportscitater fra ind- og udland i det forgangne år.

Årets sportscitater 2013

Et medrivende sportsår har budt på alt fra dødsfald, dopingindrømmelser og kæmpe skuffelser til store sejre, opsigtvækkende klubskifter og nye håb for fremtiden.

---- ---- ---- ----

* Fodbold:

Landsholdet får en historisk 0-4-lussing mod Armenien 11. juni i Parken.

- Det er den værste aften i mit fodboldliv. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er mit ansvar, sagde Morten Olsen lige efter kampen.

- Det er måske lige hårdt nok at bruge den sammenligning, man skal ikke sammenligne, men i hvert fald fodboldmæssigt var det for os 11. september, sagde Morten Olsen på et pressemøde i september forud for returkampen mod Armenien. Morten Olsen undskyldte efterfølgende udtalelsen.

---- ---- ---- ----

En række klubtrænere gjorde sig også bemærket i løbet af året.

- Jeg er på en måde meget glad for, at det er ovre nu, for det har været hårdt arbejde. Det har været overvældende, sagde Sir Alex Ferguson efter skottens sidste kamp som manager for Manchester United, hvor han stod i spidsen i 26 år.

- I min situation handler det om, at jeg kommer til et sted, jeg elsker. Lykke er stærkere end træthed. Jeg har ikke brug for ferie, sagde Jose Mourinho, da han få dage efter sin sidste kamp i Real Madrid blev genansat som manager i Chelsea.

- For et halvt år siden ville jeg ikke have sagt ja. Nu følte jeg, vi kaldte på hinanden. Jeg trænger til at komme ud på en træningsbane igen. Det siger min kone i hvert fald, sagde Ståle Solbakken efter genansættelsen i FC København i august.

---- ---- ---- ----

- Jeg holder mine muligheder åbne, men jeg kan ikke umiddelbart forestille mig at spille for en anden dansk klub, for jeg vil ikke gøre nogen fra Esbjerg sur. Så hvis jeg skal videre, sigter jeg klart mod udlandet, sagde Lukas Hradecky i maj, inden den finske målmand måneden efter skiftede Esbjerg ud med Brøndby til stor vestjysk frustration.

---- ---- ---- ----

Landsholdsangriberen Nicklas Bendtner blev i starten af marts taget for spirituskørsel, da han kørte modsat trafikkens retning i det indre København. Efterfølgende skrev han på twitter:

- Kære venner. Jeg blev taget for et mildt tilfælde af spirituskørsel i nat. Det var en stille aften, men jeg er meget, meget ked af det på vegne af mine venner og fans.

En blodprøve fra Bendtners stille aften viste en promille på 1,75. "Det milde tilfælde" gav efterfølgende en bøde på 842.000 kroner, frakendelse af retten til at køre bil i tre år og et halvt års tænkepause fra landsholdet.

- Jeg er utrolig ked af min handling. Det er den værste dag i mit liv, og jeg må videre herfra, sagde Nicklas Bendtner foran retten efter dommen.

---- ---- ---- ----

Anders Svensson blev belønnet med en ny Volvo for at have slået landskampsrekorden i Sverige, mens der ikke var udsigt til, at den kvindelige landsholdsspiller med flest landskampe ville få samme gave.

- Hun kan få en cykel med min autograf, så bliver det "bra", sagde Zlatan Ibrahimovic og sparkede til ilden i den svenske kønsdebat. Efterfølgende udtalte superstjernen, at det var ment som en joke.

---- ---- ---- ----

* Håndbold:

Det danske herrelandshold blev tæsket med 19-35 i VM-finalen mod Spanien.

- Det blev pinligt og ydmygende. Jeg havde sgu ikke drømt om, at jeg kunne sidde med 10 minutter tilbage af en kamp og bare tænke, at nu vil jeg egentlig bare gerne ud i omklædningsrummet, sagde Kasper Søndergaard efter kampen.

Landstræner Ulrik Wilbek slog efterfølgende fast, at han trods finaleskuffelsen havde i sinde at opfylde sin kontrakt med Dansk Håndbold Forbund.

- Ja, det er planen. Med mindre man synes, at en sølvmedalje betyder, at jeg bør gå af som landstræner, sagde en sarkastisk Ulrik Wilbek dagen efter nederlaget.

---- ---- ---- ----

- Jeg tror, at spillerne, ligesom mig, ikke synes, at det var sjovt at være som en dansende bjørn i et cirkus, som folk sidder og griner af, sagde Århus Håndbolds træner, Erik Veje Rasmussen, efter en skandaløs dommerpræstation i en EHF Cup-kamp i Makedonien.

---- ---- ---- ----

* Tennis:

- Jeg ved, hvor meget alle ønskede at se en brite vinde Wimbledon, og jeg håber, at I alle nød det, sagde Andy Murray efter han som den første mandlige brite vandt herresinglen i Wimbledon i 77 år.

---- ---- ---- ----

- Jeg er klar til at udvikle mit spil og til at arbejde hårdere end nogensinde før. Og jeg ved, at når jeg har leveret det stykke arbejde, så vil jeg også være en spiller, der kan vinde en grand slam, sagde Caroline Wozniacki om trænerskiftet fra far Piotr til svenskeren Thomas Högstedt.

---- ---- ---- ----

* Cykling:

I cyklingens verden bød året nok engang på dopingindrømmelser.

- Jeg har fortalt en stor løgn, som jeg har gentaget adskillige gange. Sandheden var ikke, hvad jeg sagde. Historien var så perfekt i så lang tid. Man overkommer sygdommen, man vinder Tour de France syv gange. Man har et godt ægteskab, man har børn. Det er en mytisk, perfekt historie. Og den var ikke sand, sagde Lance Armstrong i et interview med Oprah Winfrey.

- Det må vist være på tide, at også jeg - længe ventet - indrømmer at have været en del af den epo-epoke, der var en del af cykelsporten i 90'erne. Mit navn er Rolf Sørensen og ja, - jeg har også brugt epo periodevis i 90'erne. Jeg har ligeledes i enkelte tilfælde benyttet stoffet kortison, sagde Rolf Sørensen i en pressemeddelelse.

---- ---- ---- ----

* Boksning:

Mikkel Kessler tabte i maj til briten Carl Froch, som han tidligere havde slået. Efter kampen afviste Kessler hverken et karrierestop eller en tredje kamp mellem de to boksere.

- Man ved ikke, om vi skal have en ekstra kamp. Froch vil jo gerne bokse igen, så det kan godt være, vi skal have den sidste kamp. Det må blive på neutral grund i så fald. Det kan være, vi skal bokse på en øde ø, sagde Mikkel Kessler.

---- ---- ---- -----

Boksepromotoren Mogens Palle frygter for fremtiden i dansk boksning.

- Lige nu er det største navn efter Kessler jo Patrick Nielsen, men han er efter min mening ikke noget talent. Han er kunstig skabt ud af en flok fusentastere, og han kan ikke slå en bule i en blød hat. At han er nummer tre på WBA's verdensrangliste i mellemvægt, det viser, hvor korrupt det hele er, sagde Mogens Palle.

---- ---- ---- ----

* Motorsport:

Racerkøreren Allan Simonsen omkom ved årets udgave af 24-timer-løbet i Le Mans. Den efterfølgende vinder af løbet Tom Kristensen dedikerede sejren til landsmanden.

- I marts døde min far, og han sagde til mig, at vi ville vinde. Så denne sejr var til min far. Han gav mig motivation og dedikation til at blive bedre. Men han kan vente til den næste sejr. Denne sejr tilegner jeg Allan Simonsen, der var en stor landsmand, sagde en rørt Tom Kristensen på podiet efter løbet.

---- ---- ---- ----

I den positive afdeling finder man Kevin Magnussen, der i november fik beskeden om, at han i 2014 skal køre Formel 1 for McLaren.

- Jeg er overlykkelig over at få min Formel 1-debut for McLaren. Det har været min drøm at køre for McLaren, lige siden jeg var en lille dreng, og det er ingen overdrivelse at sige, at jeg har dedikeret næsten hver eneste dag af mit liv til at nå målet om at blive Formel 1-kører, sagde Kevin Magnussen efter offentliggørelsen af racerkørerens fremtid.

---- ---- ---- ----

* Svømning:

I december lagde Jyske Bank Boxen i Herning bassin til det mest besøgte kortbane-EM i svømning nogensinde. En uvant stor opbakning til de danske svømmere satte både positive og negative spor.

- Det har været fantastisk, og den danske opbakning har været helt overvældende. Nogle er blevet lidt intimiderede, men det har været et fantastisk stævne for dansk svømning, sagde Danmarks svømmelandstræner, Nick Juba.

Sportschefen i Dansk Svømmeunion, Mikkel von Seelen, uddyber bagsiden af successtævnet.

- For nogen har kulissen haft den effekt, at de har haft svært ved at holde den taktik, de havde planlagt, fordi man bliver for tændt af at være der, og man brænder kræfterne af fra start, sagde Mikkel von Seelen.

---- ---- ---- ----

* Atletik:

Hurtigløberen Oscar Pistorius har tidligere optrådt medierne, fordi han på trods af to amputerede ben har deltaget i verdenstoppen i atletik. Sydafrikaneren, der er kendt under kælenavnet "Blade Runner", havnede i februar på breaking-bjælkerne, fordi han skød og dræbte sin kæreste, som han angiveligt troede var en indbrudstyv.

- Jeg kan ikke forstå, hvorfor jeg kan sigtes for mord - og slet ikke overlagt mord. Jeg havde ikke nogen intentioner om at slå min kæreste, Reeva Steenkamp, ihjel, sagde Oscar Pistorius i retten.

---- ---- ---- ----

* Amerikansk Fodbold:

Baltimore Ravens vandt årets Super Bowl over San Francisco 49'ers. Dermed lykkedes det for Ravens' headcoach, John Harbaugh, at slå lillebror Jim Harbaugh, der er headcoach for 49'ers.

- Jeg tror ikke, at vi nogensinde kommer til at gense den kamp sammen. Absolut ikke, sagde John Harbaugh.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.