Klitmøller

Årets surf-film blev hædret

Arctic January med Oliver Hartkopp vandt årets filmfestival i Klitmøller

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Oliver Bergmann fra Klitmøller fik en andenplads med sin debutfilm. Foto: Mette Johnsen.

KLITMØLLER:Det blev den norske film Arctic January - A Lofoten surf mission with Oliver Hartkopp, der vandt den fjerde Cold Hawaii Film Festival, der blev afviklet lørdag aften i Kassehus i Klitmøller. Dommerne, som blandt andre bestod af den danske Oscar-nominerede instruktør, Aske Bang, var på noget af en opgave, da de sammen med publikum skulle kåre vinderen blandt de syv finalister.

Filmen indeholdt alle de elementer en vinderfilm skulle; Fremragende surf filmet på et af nordens koldeste steder, Lofoten i Norge, med sne på bjergtiderne i baggrunden. Det er en film af god teknisk kvalitet og med en god storyline, lød argumentet. Filmen er instrueret og produceret af norske arktiske surf-fotograf Hallvard Kollveit og co-fotograferen og klippet af svenske Jonathan Strömberg, og med den regerende Danmarksmester i surf-disciplinen Mens Open, Oliver Hartkopp fra Klitmøller, i hovedrollen.

- Det her havde jeg ikke set komme. Jeg er dybt taknemmelig for opbakningen hos juryen og publikum. At filme og surfe på Lofoten har været en fantastisk oplevelse, langt ud over det sædvanlige. Og at vi så vinder, er endnu vildere, sagde Oliver Hartkopp.

Den kun 11-årige Oliver Bergmann fra Klitmøller fik også sin filmdebut, da han deltog i filmfestival med filmen Blue Water.

Tredjepladsen gik til filmen På beløbet.

- Vi er glade for opbakningen og for med festivalen også at kunne være med til at sætte Cold Hawaii på det kulturelle verdenskort, sagde festivalleder Alicja Cupial, der sammen med Morten Duus står bag festivalen. Filmfestivalen er tilbage igen 3.-4. maj 2019.PD

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst