Aarhus bliver hjemsted for ny enhed i politiet

Fra årsskiftet bliver Aarhus base for et hold af efterforskere, der skal efterforske organiseret kriminalitet.

Aarhus bliver fra 1. januar 2017 hjemsted for en ny politienhed, Særlig Efterforskning Vest.

Den nye enhed afløser Task Force Vest, der blev etableret i 2012 med base hos Sydøstjyllands Politi i Horsens.

Politidirektør Helle Kyndesen, Østjyllands Politi, bliver øverste ansvarlig for den nye enhed, og hun ser frem til den nye opgave.

- Det ser vi rigtig meget frem til. Task Force Vest har fungeret en del år og lagt en god bane for, hvordan den slags efterforskning skal foregå.

- Vi ser det som et stort ansvar at fortsætte det gode arbejde og være med til at videreudvikle de indsatser, taskforcen har etableret, siger Helle Kyndesen.

Ligesom Task Force Vest skal den nye enhed løse opgaver inden for organiseret kriminalitet på tværs af politikredsene i Jylland og Fyn.

Hos Task Force Vest sidder de tilknyttede efterforskere decentralt i politikredsene. Det bliver lavet om, når enheden bliver til Særlig Efterforskning Vest.

Fra årsskiftet bliver de tilknyttede medarbejdere nemlig samlet på politigården i Aarhus.

- Det giver mulighed for at have et fagligt miljø i dagligdagen blandt efterforskerne, siger Helle Kyndesen, der ikke vil oplyse antallet af efterforskere, som bliver tilknyttet den nye enhed.

- Vi får en pæn størrelse af efterforskere, der tager sig af den type kriminalitet, siger hun.

Lederen af Task Force Vest, politiinspektør Brian Voss Olsen, fortsætter i øvrigt som leder af den nye enhed i Aarhus, oplyser politidirektøren.

Også den sjællandske pendant, Task Force Øst, erstattes fra årsskiftet af en ny enhed, Særlig Efterforskning Øst. Her forbliver hovedsædet i København.

I denne enhed indlejres den særlige Task Force Indbrud, der hidtil har hørt under Nordsjællands Politi.

Politiinspektør Michael Kjeldgaard, Nationalt Efterforskningscenter, siger, at hensigten er at skabe to slagkraftige efterforskningsenheder.

- Resultaterne fra de tre taskforce-enheder har været så gode, at vi har ønsket at gøre de regionale enheder permanent, siger Michael Kjeldgaard.

Hvor fokus hidtil meget har været på rockerbande området og indbrud, får de nye enheder et bredere sigte.

- Vi kommer til at styrke de to efterforskningsfællesskaber, så vi åbner for, at de - ud over rockerbande området og indbrud - tager sig af den komplicerede kriminalitet, der overskrider kredsgrænser, siger Michael Kjeldgaard.

De to enheder får tilført ressourcer fra den tilbageværende del af Rigspolitiets Rejsehold fra årsskiftet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.