Aarhus-dommere føler sig som gidsler i konflikt

Dansk Fodbolddommer-Union og DBU er havnet i en lønkonflikt. Dommerne i Aarhus føler sig som gidsler i sagen.

Aarhus-dommere føler sig som gidsler i konflikt

Dansk Fodbolddommer-Union (DFU) har besluttet at trække alle breddedommere, efter at Dansk Boldspil-Union (DBU) har opsagt samarbejdsaftalen med DFU på grund af uenighed mellem de to parter.

Konflikten betyder i første omgang, at dommerne siger nej til at dømme i en lang række træningskampe. DBU forsøger nu at få breddedommerne til at sige farvel til DFU og melde sig direkte hos DBU, der så selv vil stå for dommerpåsætningen.

I Aarhus sidder de lokale breddedommere tilbage med en ærgerlig fornemmelse. De føler sig som gidsler i konflikten.

- Vi er endt som gidsler, fordi to parter ikke kan finde ud at samarbejde, skriver formanden for Aarhus Fodbolddommerklub, Morten Rask Thomsen i en pressemeddelelse.

- DFU og DBU tager fodbolden som gidsler, fordi de ikke formår at samarbejde og finde en løsning på de udfordringer, der er, når dommere og fodboldklubber i fællesskab skal skabe glæde ved fodbolden, lyder det videre.

Dansk Fodbolddommer-Unions formand Per Buttenschøn slår fast, at dommernes beslutning om ikke at snøre støvlerne og blæse i fløjten er trådt i kraft med det samme.

- Der bliver ikke dømt breddekampe fra nu af. Der bliver hverken fløjtet træningskampe eller turneringskampe. Der bliver ikke fløjtet noget som helst, siger Per Buttenschøn.

DFU har varslet en konflikt over for DBU per 1. april, da DFU ønsker, at breddedommernes skattefri omkostningsgodtgørelse per kamp bliver hævet fra 200 til 218 kroner.

DBU er villig til at give 207 kroner per kamp til de dommere, der forlader DFU og melder sig til dommerpåsætningen direkte hos DBU.

I Aarhus mener formanden, at både DFU og DBU har fejlet, men de aarhusianske dommere går ikke imod DFU.

- Nu er vi endt der, hvor DBU beder vores medlemmer om at forlade deres klub, de traditioner og kammerater, som har været gældende de mere end 75 år, som Aarhus Fodbolddommerklub har eksisteret.

- Det er klart, vi nu står sammen og klart fortæller DBU, at vi ikke vil forlade vores klub - hvorfor skulle vi det?

- Vi undlader nu at dømme kampe, fordi vi ikke ønsker at forlade vores klub, vores kammeratskaber, vores venner. Det tror jeg alle, der tilhører en klub, har forståelse for, skriver Morten Rask Thomsen.

Han opfordrer dog DFU og DBU til at sætte sig til forhandlingsbordet med det samme for at finde en mindelig løsning på konflikten, så der igen kan spilles - og dømmes fodbold rundt om i Danmark.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.