Danmark

Aarhus Kommune afslører socialt bedrageri for millioner

Borgere i Danmarks næststørste by blev afsløret i socialt bedrageri for 28 millioner kroner i 2012.

Aarhus Kommune afslører socialt bedrageri for millioner

Beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune afslørede socialt snyd for 28 millioner kroner i 2012. Det er en stigning på 44 procent i forhold til året før, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Når statens andel trækkes fra, giver den ekstra indsats 14 millioner kroner til kommunekassen.

- Tallene taler deres tydelige sprog. Vi bliver bedre og bedre til at spotte sociale bedragere, og det er jeg naturligvis godt tilfreds med. Men omvendt er det bekymrende, at omfanget af socialt bedrageri er så stort.

- Det gør mig harm, når man bevidst snyder sig til penge fra den fælles kasse, og det betyder, at der er færre midler til dem, der virkelig har behov, siger rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse Hans Halvorsen (S).

Han fortæller, at man har øget indsatsen for at afsløre borgere, der uretmæssigt modtager kontanthjælp, sygedagpenge og andre forsørgelsesydelser.

Mens Beskæftigelsesforvaltningen kontrollerer udbetaling af forsørgelsesydelserne, kontrollerer Borgerservice udbetaling af familieydelserne.

Når provenuet fra de to afdelinger lægges sammen, når det samlede beløb op på 38 millioner kroner. Det er en samlet stigning på 25 procent i forhold til 2011.

- Vi har ikke for mange penge i kommunekassen, og da slet ikke på det sociale område. Derfor er det godt, at vi får krævet pengene tilbage, når der er tale om bedrageri.

- Socialt snyd skal bekæmpes med de midler, vi har til rådighed, og det er vi gode til, siger Hans Halvorsen.

Snyderiet omhandler sort arbejde, uoplyst virksomhed, uretmæssig udbetaling af sygedagpenge, ulovlig udrejse, uretmæssig opnåelse af tillæg, fiktiv adresse og forkert oplyst formue.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.