Aarhus Kommune har lagt 1600 cpr-numre på nettet

På grund af en menneskelig fejl har cirka 1600 borgeres cpr-numre ligget på nettet i 10 måneder.

I juni 2013 kom en medarbejder i Aarhus Kommune til at lægge cirka 1600 borgeres cpr-numre ud på en af kommunens hjemmesider. I april 2014 blev kommunen gjort opmærksom på fejlen, og informationerne blev fjernet.

Fejlen skete, da hvert cpr-nummer med tilhørende navn blev lagt op sammen med titlen på et brev sendt fra kommunen til borgerne, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen har efter eget udsagn ikke grund til at antage, at fejlen har "givet anledning til kriminelt misbrug".

Stadsdirektør Niels Højberg ser på sagen med stor alvor.

- Borgerne skal naturligvis kunne stole på, at vi er i stand til at omgås deres oplysninger på en ordentlig og sikker måde. Jeg kan kun undskylde på Aarhus Kommunes vegne, at det ikke har været tilfældet i denne sag, siger han i pressemeddelelsen.

Det var en menneskelig fejl, der var skyld i lækket, som nu får Aarhus Kommune til at indføre en række tekniske procedurer, der skal sikre, at det ikke kan ske igen.

- Vi er utrolig kede af denne hændelse. Der er tale om en menneskelig fejl, som vi nu vil gøre vores yderste for at forebygge gentagelser af, siger digitaliseringschef i Aarhus Kommune Rasmus Ry Nielsen i pressemeddelelsen.

Blandt andet automatisk cpr-skanning af data, der lægges på nettet og gennemgang af databaser, så cpr-numre automatisk bliver slettet, hvis de optræder et sted, de ikke skal.

Mandag har Aarhus Kommune skrevet til samtlige af de borgere, hvis cpr-nummer har været frit tilgængeligt på hjemmesiden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst