Aars har danmarksrekord i uddannelse

En af uddannelserne på Erhvervsskolerne i Aars har landets mindste frafaldsprocent.

AARS:På Erhvervsskolerne Aars gennemfører over 95 procent af eleverne grundforløbet på hg merkantil, og uddannelsen har dermed det laveste frafald i landet, viser tal fra Ministeriet for Børn og Unge.

Uddannelsen lever derfor op til EU og regeringens målsætning om, at 95 procent af en ungdomsårgang skal gennemføre en uddannelse.
Uddannelseschef Gitte Møller mener, at succesen blandt andet skyldes den pædagogiske tilgang på stedet.
- Vi prøver at aktivere vores elever så meget som muligt i undervisningen. For eksempel sidder de altid sammen i grupper. Vi prøver at komme så tæt på den enkelte elev som muligt - både fagligt og personligt. På den måde får vi det bedste frem i dem, forklarer hun.
Samtidig får lærerne også et stort klap på skulderen.
- Vi har nogle lærere, som er ekstremt engagerede i deres elevers velbefindende. Et engagement der smitter af på forholdet eleverne imellem, siger Gitte Møller.
At eleverne er tilfredse både fagligt og socialt, kan Sandie Bartholomæussen snakke med om. Hun har netop afsluttet uddannelsen på hg merkantil og er i gang med at videreuddanne sig til serviceøkonom.
- Jeg fik rigtig gode muligheder for at udfolde mig kreativt på uddannelsen. I modsætning til i Folkeskolen havde jeg rigtig meget indflydelse på mine projekter på hg. Det betød meget, forklarer hun, og tilføjer:
- Men det bedste, jeg husker fra min tid i Aars, var de tre ugers skoleophold i Skotland. Vi fik et rigtig godt sammenhold, og jeg fik faktisk også min bedste veninde på den tur.
På Erhvervsskolerne Aars har man desuden ansat en elevcoach, der støtter frafaldstruede elever med at få skoledagen til at køre. Et tiltag, der har øget studieaktiviteten markant. Derudover har man på tværs af uddannelserne nedsat en arbejdsgruppe, som skal sætte ekstra fokus på at få eleverne til at gennemføre deres uddannelse.
Erhvervsskolerne Aars rummer både gymnasier, erhvervsuddannelser og voksen- og videreuddannelse. Der går over 1000 elever på skolen, der har cirka 200 ansatte.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.