Danmark

Årsopgørelse: Skat forbereder det store brag mandag

Selvom 1,1 million danskere allerede har set deres årsopgørelse, forventer Skat stadig en travl mandag.

Årsopgørelse: Skat forbereder det store brag mandag

Der bliver tryk på kedlerne hos Skat mandag, selvom en god bid af danskerne allerede har tjekket deres årsopgørelse i løbet af weekenden.

- Vi har gjort klar til ekstra udvidelse og ekstra kapacitet mandag, fortæller it-direktør i Skat Jan Topp.

Siden fredag eftermiddag har omkring 1,1 million danskere været forbi Skats hjemmeside, men weekenden har stadig mest været en test forud for mandag morgen for Skats it-afdeling.

- Vi er stadig ved at forberede os til mandag. Traditionelt set vil rigtig mange forsøge at taste ind den dag, så det gør vi alt for at være klar til, siger Jan Topp.

Men selvom skat.dk er klar til at køre på højtryk mandag morgen, kan it-direktøren ikke garantere, at der ikke vil være ventetid for de nysgerrige.

- Hvis man ikke kan komme igennem er mit råd at prøve igen senere eller måske tirsdag eller onsdag, siger han til Ritzau.

I dagtimerne lørdag og søndag har hjemmesiden betjent mellem 1200 og 1700 danskere i minuttet.

Det kan dog blive lidt af en grim overraskelse for mange danskere, når de går ind på Skat s hjemmeside for at se, om der ligger en skatteregning til dem.

Ifølge Spar Nord risikerer 120.000 danskere at få en efterregning på grund af nye pensionsregler. Reglerne for indbetaling på en ratepension blev ændret sidste år, så indbetalinger over 50.000 kroner ikke længere er fradragsberettigede.

Men tal fra Forsikring og Pension viser, at omkring 120.000 danskere har indbetalt mere end 100.000 kroner på deres pensionsopsparing. Dertil kommer, at nogle af de 27 milliarder efterlønskroner, som danskerne fik udbetalt i 2012, er gået til mere pension.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.