AAU landets bedste til at samarbejde

Universitetet får topplacering i ny undersøgelse fra DI

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AALBORG:Aalborg Universitet er og bliver landets bedste til at samarbejde med erhvervslivet.

Det er netop blevet slået fast i en ny undersøgelse fra Dansk Industri, der har spurgt 51 forskningstunge virksomheder om deres samarbejde med universiteter.

AAU kommer ind på en klar førsteplads. På en skala fra 1 til 5, hvor 1 er "meget utilfredsstillende" og 5 "meget tilfredsstillende", ligger AAU på 3,9 med et stort spring ned til Københavns Universitet på andenpladsen med 3,3. Gennemsnittet blandt de seks universiteter ligger på 3.

Flere virksomheder begrunder ifølge DI deres vurdering med, at AAU er mere "smidig og pragmatisk" i sin tilgang til samarbejdet.

Kulturforskel

- Virksomhederne oplever, at AAU spiller med. Nogle gange får man indtryk af, at de andre spiller mod. Der er en kulturforskel. Når vi banker på døren hos AAU, er svaret: "Det lyder dejligt. Lad os komme i gang", siger underdirektør Charlotte Rønhof, DI.

- Vejen til at få ny viden omsat til teknologi skal være så kort som muligt. Derfor er samarbejdet mellem virksomheder og universiteter utrolig vigtigt for Danmark, tilføjer hun.

Ifølge AAU’s rektor Per Michael Johansen er der flere årsager til AAU’s topplacering:

- Samarbejdet med erhvervslivet har ligget i universitetets DNA lige siden dets fødsel. Vi har organiseret os sådan, at de jurister og andre medarbejdere, der skal understøtte samarbejdet, er i tæt kontakt med forskerne og derfor hurtigt kan finde frem til de relevante personer.

Knap så formalistisk

- Rent juridisk har vi desuden knap så formalistisk en tilgang til samarbejdsaftalerne som de andre universiteter, vurderer Per Michael Johansen.

Han afviser, at samarbejdet med erhvervslivet sker på bekostning af grundforskning.

- På de internationale ratinglister, som bedømmer universiteternes forskning ud fra en række klassiske parametre, ligger vi på en plads mellem nr. 200 og 300 ud af verdens 17.000 universiteter, og vi er på vej opad. På enkelte områder som ingeniørområdet er vi endda helt oppe på en 6.-7. plads, påpeger AAU-rektoren.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.