AAU-professor får stort hæderslegat

professor Erik Lund, Institut for Mekanik og Produktion ved Aalborg Universitet, modtager torsdag hæderslegat plus 350.000 kroner.

professor Erik Lund, Institut for Mekanik og Produktion ved Aalborg Universitet, modtager torsdag hæderslegat plus 350.000 kroner.

HÆDERSLEGAT:I en alder af 43 år har professor Erik Lund, Institut for Mekanik og Produktion ved Aalborg Universitet, allerede et markant navn i internationale forskerkredse. Det har medlemmerne af bestyrelsen for "Ingeborg og Leo Dannins Legat for Videnskabelig Forskning" også bemærket, og torsdag eftermiddag modtager Erik Lund legatet for 2010. Med hæderen følger 350.000 kroner. Den meget aktive Erik Lund har blandt andet beskæftiget sig med computerbaserede metoder til modellere og optimere tekniske produkter og konstruktioner. Han har således skabt banebrydende resultater inden for design af kompositmaterialer og sandwichkonstruktioner til brug i vindmøllevinger og letvægtsbroer. Erik Lund stammer fra Haderup i Midtjylland, og han blev uddannet som civilingeniør på AAU i 1991. Tre år senere erhvervede han Ph.d.-graden sammesteds, og lige siden har han været ansat på universitetet i Aalborg, fra 2007 som professor. Legatet er langt fra den første hædersbevisning til Erik Lund. Således modtog i 1998 tre millioner kroner fra Statens Teknisk Videnskabelige Forskningsråd til et såkaldt TALENT-projekt. Legatet fra Leo Dannin er stiftet på baggrund af kapital, han efterlod ved sin død i 1971. I sine unge dage var Dannin en eminent fodboldspiller i KB og han deltog ved OL i 1920. Siden blev han landsretssagfører - og i en årrække var med i ledelsen af Dansk Boldspil Union. I øvrigt modtog professor Jacob Stoustrup, AAU, legatet i 2006. beukel