Løgstør

Abeglad festival op i andet gear

Året efter sin vellykkede fødsel fik Løgstørs nye børnefestival dobbelt op på publikum

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er ikke kun pokemon'er folk prøver at fange med kameraet. Tv's børnehelte, som lillenørderne Anders og Katrine, er også eftertragtede. Bare de står sammen med ens børn.

LØGSTØR:500 bananer, 14 kagemænd. 700 brikjuice og 500 fribilletter til nærmeste svømmehal.

Gaverne fra lokale sponsorer stod i kø på Løgstør Havn for at se, om sidste års overvældende succes for en ny børnefestival bogstaveligt talt holdt vand ved gentagelsen i år,

Og søreme - godt to timer efter den officielle åbning var det hele stort set væk, forsvundet med goodie-bags til de første 500 børn.

- Ja, vi er overvældede. Og glade. Her er dobbelt så mange som sidste år, fortalte en af de to idé-kvinder bag Åh Abe-festivalen, Mette Kjær.

1000 gæster i regn

Her havde alle festivalers skræk ellers længe været i gang med at gøre alting vådt; et lunefuldt bygevejr fra mørke skyer, der skumlede rundt over fjordlandet.

500 gæster kom der sidste år som resultat af den idé, som hun og veninden Theresa Berg Andersen havde fået forrige år over et glas vin på en tøsetur. Nu virkede 1.000 gæster som et godt bud i et proppet telt og en fyldt plads foran scenen uden for.

- Sidste år havde vi et musikbudget på 15.000 kroner. Nu er vi oppe på 100.000 kroner - og det er lykkedes os at få pengene hjem fra sponsorer inden i dag, fortæller Theresa Berg Andersen. De populære tv-hyggere fra Ramasjang-kanalen Lille Nørd åbnede programmet, og siden hev Show4Kids tilhørernes opmærksomhed til sig, inden Mek Pek & Habasutterne tog over.

Det skete efter, at der var uddelt gratis kagemand fra den lokale bager.

Straks blev stemningen endnu bedre. Men det var nu også fordi solen satte sin vilje igennem overfor de nu flygtende skyer.

En pris alle kan betale

Undervejs kunne man også prøve MGP-dans i Kulturladen ved siden af, og i teltet var der billig mad og drikke til børn og forældre.

- Grundtanken har været, at vi ville lave noget fedt for børn, hvis familie måske ikke har haft råd til at tage to-tre uger til Italien i sommerferien. Derfor har vi ikke noget, der er dyrere end 25 kroner, fortæller Mette Kjær.

Tilmed er festivalen gratis. Et koncept der tydeligt talte til så mange, at man måtte 500 meter væk for at finde en ledig parkeringsplads.

En del tyder på, at veninderne har fundet frem til et udækket behov. I hvert fald var det ikke kun lokale, der fandt vej til festivalen:

- Da jeg kom i morges, stod der en kvinde, der havde tre børn i bilen. Hun var kørt op fra Randers, fordi hun ikke vidste, hvor lang tid det tog at køre til Løgstør, fortæller Mette Kjær.

De to er allerede enige om, at der bliver en ny børnefestival i Løgstør næste år.

- Og det bliver stadig med de samme principper: Det skal være så billigt, at alle børnefamilier kan være med, understreger Mette Kjær.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.