Ad nye stier gennem Eshøj

Nordvest Orienteringsklub, NOK, og Thisted Kommune har i fællesskab sat 25 faste poster ud i Eshøj Plantage og skabt mulighed for lave en skovtur, der udfordrer både fysik og tanker.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Risikoen for at fare vild er begrænset. Dels er Eshøj Plantage ”kun” på 16 ha – dels er der lavet et grundigt instruktions- og kortmateriale til O-ruterne. Jane Thode Jensen og John Patuel Hansen kan på et kort på P-pladsen få fuldt overblik over såvel posternes placering som over forslagene til ruter.

Fremover behøver en tur i skoven ikke længere blot at gå ad de faste stier og slet ikke, hvis turen går til Eshøj. I samarbejde mellem Nordvest Orienteringsklub, NOK, og Thisted Kommune, er der rundt om i den 16 hektar store plantage sat 25 faste orienteringsposter ud – alle indtegnet på et orienteringskort over Eshøj. Samtidig er der lavet en beskrivelse af to ruter gennem plantagen, en bane for begyndere og en lidt sværere tur gennem terrænet. Hermed er der skabt et nyt tilbud til folk med hang til frisk luft og motion, skoler, institutioner og andre, der gerne vil røre sig. De kan få en anderledes tur i skoven. Enten ved at vælge en af de faste ruter – eller ved simpelthen ved at lægge deres egen rute mellem posterne. Orienteringskortet til turen kan downloades fra orienteringsklubbens hjemmeside, www.nordvestok.dk, eller hentes i sundhedscafeen i Thy Hallen eller på kommunens Borgerservice. Initiativet kom fra NOK, men skovfoged John Patuel Hansen, Thisted Kommune, var hurtig til at takke ”ja”. - Vi er rigtig glade for alle gode ideer til projekter, der kan få folk ud i vores naturområder, og andre foreninger skal være velkomne, hvis de også har forslag til aktiviteter, siger John Patuel Hansen og tilføjer, at kommunens skove netop skal bruges rekreativt. Orienteringsruterne i Eshøj er lavet af NOK, som også holder dem ved lige i de næste tre år. Til det formål får klubben et meget beskedent beløb fra kommunen. Læs hele artiklen i Thisted Dagblad mandag