Adam Scott vinder US Masters efter omspil

Danske Thorbjørn Olesen sluttede på en imponerende sjetteplads

Adam Scott fra Australien og hans caddie Steve Williams jubler efter Scott vandt US Masters på andet hul i omspillet. Foto: Reuters, Mark Blinch

Adam Scott fra Australien og hans caddie Steve Williams jubler efter Scott vandt US Masters på andet hul i omspillet. Foto: Reuters, Mark Blinch

AUGUSTA:Adam Scott fra Australien vandt søndag den 77. udgave af US Masters efter omspil med Angel Cabrera fra Argentina.

32-årige Scott sikrede sig sejren på andet hul i omspillet med en birdie efter et put på tre meter. Begge spillere lavede par på det første hul.

Det er Scotts første sejr i en af de fire majorturneringer, der også tæller US Open, US PGA samt British Open. I 2012 smed han sejren væk i British Open med fire bogeys på de afsluttende fire huller, og for to år siden var han tæt på at vinde Masters.

Utroligt

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Det virker så fjernt fra det, der skete for et par år siden eller sidste juli, da jeg forsøgte at vinde en major. Det var utroligt, siger han om sin sejr.

Scott, der er den første australske vinder af Masters, og Cabrera, sluttede begge ni slag under par efter de ordinære 72 huller.

Adam Scott indledte den afsluttende runde et slag efter Cabrera og amerikaneren Brandt Snedeker.

Sådan er golf

Cabrera omfavnede Scott efter afgørelsen.

- Sådan er golf. I kom tilbage og havde chancen for at vinde. Adam er en virkelig god vinder. En god person og en stor spiller. Jeg er lykkelig på hans vegne, siger argentineren.

En sejr til den 43-årige Cabrera ville have gjort ham til den næstældste vinder af Masters efter Jack Nicklaus, der i 1986 sejrede som 46-årig.

Bryder forbandelse

Med sejren bryder Scott den forbandelse, som tilsyneladende har hvilet over spillere fra Australien. Otte gange er en australier sluttet som toer i US Masters. I 2011 år sluttede Adam Scott og landsmanden Jason Day på en delt andenplads.

Adam Scotts store forbillede som ung var landsmanden Greg Norman, der på den mest hjerteskærende vis tre gange satte en føring over styr i Masters.

Værst i 1996, da Norman lå seks slag foran Englands Nick Faldo, men endte med at slutte fem slag efter Faldo. Det er det største kollaps nogensinde i en majorturnering.

Jason Day endte i år på tredjepladsen, mens Tiger Woods fra USA og Marc Leishman fra Australien delte fjerdepladsen. Danske Thorbjørn Olesen blev nummer seks.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.