Adgang til Liga Cup-finale kræver tre coronatest

For at få plads på Wembley til finalen i Liga Cuppen skal fans i alt testes tre gange for coronavirus.

Tribunerne har længe stået tomme på Wembley under coronapandemien. Her ses en række papfigurer under kampen mellem England og Polen i slutningen af marts.

Tribunerne har længe stået tomme på Wembley under coronapandemien. Her ses en række papfigurer under kampen mellem England og Polen i slutningen af marts.

LONDON:Når fodboldfansene vender tilbage på stadion i England, kræver det godt med planlægning. Og sekret.

Til finalen i Liga Cuppen mellem Manchester City og Tottenham 25. april på Wembley i London skal fans fremvise en negativ hurtigtest, der er taget højst 24 timer før kampstart.

Og ikke nok med det. De skal også tage en PCR-test derhjemme, før de tager afsted til kampen. Dernæst skal de vente fem dage, før de tager en tredje PRC-test, skriver nyhedsbureauet AFP.

Kampen betragtes som en test for tilskuernes tilbagevenden til de tribuner, der længe har stået tomme under coronapandemien.

Til kampen har myndighederne givet grønt lys til, at 8000 fans kan lukkes ind. City og Tottenham har hver fået tildelt 2000 billetter, mens de øvrige 4000 går til beboere i lokalområdet samt sundhedspersonale.

Der er dog visse undtagelser.

Folk under 18 år må ikke komme ind. Desuden bedes gravide eller fysisk sårbare personer om ikke at ansøge om billetter.

City-manager Pep Guardiola ser frem til at se levende mennesker på lægterne.

- Det er første skridt. Hvis regeringen siger, at det kan lade sig gøre, er det gode nyheder, siger han ifølge AFP om initiativet.

- Forhåbentligt vender vi tilbage til normalen i fremtiden, men samtidig skal vi følge retningslinjerne fra regeringen og eksperterne.

Allerede på søndag kommer der fans på lægterne, når semifinalen mellem Leicester og Southampton på Wembley overværes af 4000 personer.

Her er dog ikke tale om fangrupperinger fra de to klubber, men frontlinjemedarbejdere og lokale beboere.

Efter planen skal der lukkes 21.000 fans ind til FA Cup-finalen 15. maj.

Storbritanniens regering har lovet Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa), at mindst 25 procent af Wembley svarende til 22.500 siddepladser kan tages i brug til Englands tre gruppekampe samt en ottendedelsfinalekamp ved EM.

Endnu flere kan være på plads til semifinalerne og finalen, der også spilles på Wembley i juli.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden