Aalborg

Administrationen rammes i forlig

Der skal spares 23 mio. kr. på centraladministrationen over fire år, det vækker harme hos fællestillidsmand, der mener, at det vil ramme ansatte og borgere

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) peger på, at det vil kunne mærkes, når der spares millioner på administrationen. 

Arkivfoto: Martin Damgård

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) peger på, at det vil kunne mærkes, når der spares millioner på administrationen. Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:Administrationen kommer også til at holde for, når der skal spares på næste års budget.

Forligspartierne fandt nemlig i de afsluttende forhandlinger besparelser på 5,8 mio. kr. årligt på administrationen i 2017 og de tre efterfølgende år fordelt på forvaltningerne. Eksempelvis skal der årligt spares 1,8 mio. kr. på ældre- og handicapforvaltningen og 1,4 mio. kr. på skoleforvaltningen. Samlet set skal der spares 23 mio. kr. på centraladministrationen over de næste fire år.

Det vækker harme hos HK’ernes fællestillidsmand Susanne Thorsø, der mener, at det er "talentløst" at spare på administrationen over en bred kam.

Hun peger på, at besparelserne får konsekvenser for ansatte og borgere.

- Jeg synes, at det er utroligt, at vi stadigvæk ikke kan få vores politikere til at sige, hvad det er for nogle opgaver, som vi ikke længere kan levere i Aalborg Kommune. Jeg forstår simpelthen ikke, at man ikke vil være en ansvarlig politiker, siger Susanne Thorsø, der peger på, at der i forvejen var lagt besparelser ind på administrationsområdet i forslaget.

Borgerne kommer også til at mærke besparelserne.

- Det bliver serviceforringelser og længere ventetider. Jeg håber virkelig ikke, at der bliver flere fejl, men der bliver længere ventetid, der hvor man møder op og forventer at få svar.

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S) siger om besparelserne på administrationen.

- Vi har haft rigtig meget fokus på, hvordan vi kunne fjerne nogle af de besparelser, der lå på skoleområdet og børneområdet i forhold til de her aktivitetscentre og sådan nogle ting. Derfor var der en stemning og en enighed om, at vi godt kunne tage noget der, siger Thomas Kastrup-Larsen.

Han erkender, at det er besparelser, man kommer til at mærke.

- Det er klart, at når man sparer fem mio. kr. på administration, så kan det mærkes, siger borgmesteren.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.