Advarer om mulig epidemi

Statens Seruminstitut melder om en voldsom stigning i antallet af kold lungebetændelse

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

KØBENHAVN:I oktober blev bakterien Mycoplasma pneumoniae fundet hos 100 danskere. Bakterien kan føre til kold lungebetændelse, og der er tale om en stigning fra 30 tilfælde i august og september - og en fordobling i forhold til samme periode sidste år. Det skriver Statens Seruminstitut i en pressemeddelelse.

Hvorvidt det er en epidemi er stadig for tidligt at sige, men epidemier af denne slags opstår normalt med 4-6 års mellemrum og den seneste ramte i 2010/11, så tidsmæssigt passer det meget godt.

Et møde med Mycoplasma pneumoniae medfører influenza-lignende symptomer, men kun lidt feber, deraf også navnet ”kold lungebetændelse”. Efter kort tid får man en tør, irriterende hoste, som ofte får følgeskab af smerter bag brystbenet, når man hoster. Hosten kan være i over en måned.

Cirka halvdelen af de ramte er børn under 18, og det er ifølge Søren Uldum, fagchef hos Statens Seruminstitut, helt normalt:

- Det er helt klassisk, at disse infektioner særligt optræder blandt yngre skolebørn. Det er på nuværende tidspunkt for tidligt at sige, om der er tale om en mindre efterårsophobning af MP-infektioner eller en begyndende epidemi. Men vi følger selvfølgelig situationen de kommende uger, siger han i pressemeddelelsen.

Det er heldigvis de færreste, der udvikler lungebetændelse og de fleste tilfælde af Mycoplasma pneumoniae er så milde, at det ikke er nødvendigt med behandling, skriver Statens Seruminstitut.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.