Advarsel fra Statsrevisorer: Skat risikerer flere tab

Det er ikke kun udbytteskat, der sejler for Skat. Der er også risiko for tab på moms og selskabsskat

Skatteminister Karsten Lauritzen præsenterer planerne for fremtidens skattevæsen på et pressemøde t i lokale Pro-D i Provianthuset ved Christiansborg. d. 26. august 2016.- - Se RB 7/9 2016 09.12. Skat bruger Panama-papirerne mod skattesnydFolketinget giver Skat en usædvanlig tilladelse til at betale en anonym person for oplysninger fra de såkaldte Panama-papirer om danske skattesnydere. (Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix 2016)
København 14. september 2016 16:47 - Opdateret 14. september 2016 17:38

KØBENHAVN: Skat er blevet snydt for mere end 12,3 milliarder kroner i udbytteskat. Og Skat må formentlig afskrive gæld for et tocifret milliardbeløb som konsekvens af det fejlslagne it-system EFI.

Men Skats mangelfulde kontrol indebærer derudover risici for yderligere tab for staten ved andre skatter, for eksempel selskabsskat, told og moms, lyder advarslen fra Statsrevisorerne.

Det sker i forbindelse med revisionen af statens samlede regnskab for 2015, hvor Statsrevisorerne henleder Folketingets opmærksomhed på den risiko.

- Skats regnskabsforvaltning er fortsat så svag og utilstrækkelig, at der er risiko for tab for staten og risiko for, at opkrævningen af skat fra borgere og virksomheder er sket på et ukorrekt grundlag, skriver Statsrevisorerne.

Situationen er så alvorlig, at Rigsrevisionen, der står for den regnskabsmæssige af statens regnskab, tager forbehold for Skatteministeriets forretningsgange og interne kontroller på en række områder.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) har lagt op til, at der skal investeres milliarder i et nyt og bedre Skattevæsen. Men det er for tidligt at sige, om det vil hjælpe, mener Peder Larsen (SF), der er formand for Statsrevisorerne.

- Der er taget nogle initiativer, som vi formodentlig kun kan være taknemmelige for. Men vi kan ikke garantere, at der ikke vil komme nye møgsager vedrørende for eksempel moms, som er den største indtægtskilde for staten, siger Peder Larsen.

- Der er ikke nogen af initiativerne, så vidt jeg kan vurdere, der umiddelbart tager sigte på de tre nævnte områder.

Han mener ikke, at Folketinget i tilstrækkelig høj grad har været opmærksom på risikoen for tab på moms, selskabsskat og told. Derfor henleder Statsrevisorerne specifikt Folketingets opmærksomhed på de punkter.

- Det er det ypperste, vi kan gøre. Fordi der ikke har været opmærksomhed om de tre punkter, vil vi i hvert fald fortælle Folketinget, at det er noget, man skal være opmærksom på, siger Peder Larsen.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...