Advarsler fra Ældrerådet blev ikke hørt

Ældreråd skrev allerede til socialudvalget i april

Hanne Andersen fortæller, at hun nærmest ”får ondt i maven”, når hun hører om Anne Foldens oplevelser med Drachmannsvænget. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen <i>Pressefotograf Kim Dahl Hansen</i>

Hanne Andersen fortæller, at hun nærmest ”får ondt i maven”, når hun hører om Anne Foldens oplevelser med Drachmannsvænget. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen Pressefotograf Kim Dahl Hansen

SKAGEN:Det har tilsyneladende ikke skortet på advarsler fra ældrerådet, når det handler om Frederikshavn Kommunes leve-bo-miljøer i Skagen.

I et brev til socialudvalget, dateret 8. april 2013 skriver ældrerådet blandt andet:

”Af oversigten fremgår det, hvor meget kostfagligt personale, der skal ansættes i levebo samt i hvor mange timer. Ældrerådet ser med stor bekymring på denne lave normering, idet denne vil betyde, at sundhedsfagligt personale skal deltage i madlavningen, hvilket igen betyder en ringere pleje, hvilket ældrerådet flere gange har gjort opmærksom på”.

Og igen - 26. august - har ældrerådet disse bemærkninger til socialudvalget.

”Da plejepersonalet skal deltage i madlavningen er der færre timer til at pleje de ældre. Altså en forringelse. Grundet at plejepersonalet hjælper til i køkkenet, er der ikke længere tid til at tale med de ældre eller gå ture med dem. Altså en forringelse af plejen”.

Formanden for ældrerådet, Hanne Andersen, får ”ondt i maven”, når hun hører om Anne Foldens oplevelser med ældreplejen på Drachmannsvænget.

- Vi har gjort opmærksom på forholdene, og det vil vi fortsat gøre. Men ældrerådet har ikke magt til at ændre noget. Men vi kan forsøge at påvirke politikerne, siger Hanne Andersen, der tidligere har gjort en leder i ældreområdet opmærksom på det problem, at der heller ikke er tid til at lave ordentlig mad til de ældre beboere.

- Som svar fik jeg at vide, at Mou og Knorr jo er opfundet, fortæller Hanne Andersen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.