Advokat: Anklagere over gevind i rockersag

Forsvarere for 14 rockere fra Hells Angels-miljøet advarer Østre Landsret mod at give meget lange straffe.

Advokat: Anklagere over gevind i rockersag

To anklagere er alt for ambitiøse, når det gælder straffen til de 14 mænd i den store rockersag.

Sådan lød budskabet fra flere af mændenes forsvarere onsdag i Østre Landsret, da parterne fortsatte en langvarig duel på ord.

For eksempel kræves Hells Angels' såkaldte krigsminister Dennis Brodthagen straffet med fængsel i 12 år for en bombe, et våbenlager og noget amfetamin.

- Det er helt urealistisk. Jeg sidder med en fornemmelse af, at man helt bevidst skyder over målet i håbet om, at landsretten lander et sted mellem det rigtige niveau og de 12 års fængsel, sagde Brodthagens forsvarer, advokat Mette Grith Stage.

I stedet mener advokaten, at seks år er det rigtige resultat i sagen. Kravet om det dobbelte vil være i strid med en dom afsagt af Højesteret, hævder hun.

Også i de øvrige forsvarstaler blev der set anderledes mildt på mændenes forbrydelser - for eksempel planen om at skyde bandelederen "Lille A" på Nytorv i København.

- Der er ingen skade, ingen fare og ingen krænkelse. Det forsvandt alt sammen op i den blå luft, konstaterede advokat Torben Bagge.

Han anbefalede fire og to års fængsel til sine to klienter, som ifølge anklagemyndigheden bør have henholdsvis 10 og seks år.

Mens advokaterne på skift indtog talerstolen foran nævninge og dommere, blev der blandt rockerne hygget med termokaffe, morgenbrød, cola og cacaomælk.

De hørte også advokat Kim Bagge advare mod at give så lange straffe, at de ikke længere giver mening i den brede befolkning.

Ét enkelt drabsforsøg bør ifølge anklagerne udløse fængsel mellem 10 og 12 år, fordi det er begået i konflikt mellem kriminelle grupper, og to skal give livstid, lyder kravet.

- Det hænger ikke sammen, at et eller to drabsforsøg er lige så strafværdigt som at rykke ind på Jyllands-Posten for at slå så mange ihjel som muligt, sagde Bagge.

Omvendt har en af anklagerne, Trine Sorgenfri, slået fast, at Folketinget har været helt klar over, at straffen for opgør mellem kriminelle grupper kan virke paradoksal.

I landsretten diskuterer nævninge og dommere nu, hvad de i alt fire drabsforsøg, et forsøg på bombesprængning, et våbenlager og et voldeligt overfald skal koste de implicerede.

Dommen afsiges på tirsdag.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.