Advokat overrasket hvis 22-årig er gerningsmand til terror

Den mand, der formodes at stå bag weekendens terrorangreb, blev løsladt den 30. januar, bekræfter advokat.

Advokat overrasket hvis 22-årig er gerningsmand til terror Foto: POLFOTO/POLITIFOTO

Advokat overrasket hvis 22-årig er gerningsmand til terror Foto: POLFOTO/POLITIFOTO

Den formodede gerningsmand bag weekendens angreb i København blev løsladt for lidt over to uger siden efter en dom for grov vold.

Det bekræfter hans forsvarsadvokat, Rolf Lindegaard Gregersen, i en sms til Ritzau.

Flere medier erfarer, at den formoded geringsmand er Omar Abdel Hamid El-Hussein, og i sms'en skriver hans advokat, at den 22-årige mand, havde været frihedsberøvet fra den 23. januar 2014.

Rolf Lindegaard Gregersen skriver desuden, at han, hvis den 22-årige er gerningsmanden, vil være "overordentlig overrasket" over denne oplysning.

- Men som følge af min tavshedspligt som advokat kan jeg ikke udtale mig om mine tidligere eller nuværende klienter, som jeg har haft eller har professionelle relationer til.

Ifølge Rolf Lidegaard udtrykte Landsretten i forbindelse med den 22-åriges løsladelse, "at der på baggrund af byrettens bevisresultat er en begrundet mistanke om, at manden i al fald har gjort sig skyldig i grov vold".

- Landsretten besluttede imidlertid den 30. januar 2015 at løslade manden under hensyn til den af byretten idømte straf på to år og til, at ankesagen er berammet til 18. - 21. august 2015, hvoraf en fortsat varetægtsfængsling, indtil ankesagen er afgjort, kan komme til at stå i misforhold til den retsfølge, der kan ventes, som advokaten udtrykker det.

- Jeg finder ikke at kunne bidrage med yderligere oplysninger af faktuel karakter om den verserende ankesag, og jeg har intet kendskab til skudsagen, skriver Rolf Lindegaard Gregersen i sms'en.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.