Advokat siger man har hørt fra bortførere i norsk drama

Advokat udtrykker håb om at finde Anne-Elisabeth Hagen i live. Men politiet antager fortsat, at hun er død.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

FILES-NORWAY-CRIME-POLICE Anne-Elisabeth Hagen forsvandt fra sit hjem i Lørenskog i udkanten af Oslo i oktober sidste år. Nu tror familiens bistandsadvokat, at der kan være et gennembrud i sagen. Handout/Ritzau Scanpix

OSLO:Advokaten, der bistår familien til forsvundne norske Anne-Elisabeth Hagen, siger på et pressemøde tirsdag i Oslo, at man havde kontakt med bortførere 8. juli. Men uden livstegn fra hende.

68-årige Anne-Elisabeth Hagen kommer fra en velhaverfamilie i Oslo. Hun forsvandt for over ni måneder siden. Det blev i den efterfølgende periode behandlet af politiet som en bortførsel.

Men i juni antog politiet, at hun måtte være død ved en forbrydelse, fordi familien i en lang periode ikke havde hørt fra de formodede bortførere.

Det tror politiet fortsat, siger politiinspektør Tommy Brøske, selv om man straks blev bekendt med den kontakt, der har været 8. juli.

Politiet mangler beviser på, at hun fortsat er i live, siger han på et pressemøde.

- Vi anser det for meget lidt sandsynligt, at Anne-Elisabeth Hagen er i live, siger Brøske. Men han tilføjer, at politiet ikke helt kan udelukke det.

Advokat Svein Holden sagde på et pressemøde tidligere tirsdag, at de nye oplysninger om, at de potentielle bortførere har taget kontakt, "giver håb om, at hun kommer tilbage i god behold".

- Mandag 8. juli tog modparten kontakt til os på ny. Denne kontakt indeholdt flere forhold. To omstændigheder, som jeg kan tale om her, sagde Holden.

- Vi opfatter henvendelsen som et klart og tydeligt svar på et budskab, som vi formidlede til modparten i midten af maj.

- For det andet peger budskabet klart på, at Anne-Elisabeth Hagen lever. Men vi har ikke modtaget bevis på, at det er rigtigt, sagde han.

Holden ville ikke oplyse, hvad det var for en slags oplysninger, man modtog.

Hagen, der er gift med milliardæren Tom Hagen, forsvandt fra sit hjem i Lørenskog i udkanten af Oslo 31. oktober sidste år.

I starten efterforskede politiet sagen som en bortførsel og en sag om afpresning.

Men som månederne gik uden konkrete spor, begyndte politiet at tvivle. Og på et pressemøde i juni hed det nu, at man måtte antage, at hun var død.

Det baserede politiet på, at de eventuelle bortførere ikke har været samarbejdsvillige, og at det sidste livstegn fra hende var en telefonsamtale, hun havde, samme dag hun forsvandt.

Ifølge bistandsadvokaten Svein Holden er den nye kommunikation sket på norsk på en digital platform, skriver NTB.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.