Advokater og detektiver skal bekæmpe doping

Nye midler skal tages i brug for at bekæmpe doping

Arkivfoto
Doping 1. februar 2013 07:02

KØBENHAVN: Alt skal sættes ind på at fange sportens dopingsyndere, og derfor skal Anti Doping Danmark (ADD) fremover råde over advokater, efterforskere og detektiver. Det skriver Jyllands-Posten.

Sådan lyder forslaget fra De Konservative, og det får støtte fra begge sider i Folketingssalen.

- Antidopingmyndighederne skal have så mange ressourcer tildelt, at de kan efterforske dopingsynderne til bunds, siger den konservative idrætsordfører, Brian Mikkelsen, som vil bruge 25 millioner kroner fra tipsmidlerne til en styrket indsats.

Hos Enhedslisten undrer man sig over, at cykelrytteren Michael Rasmussen kunne dope sig i 12 år uden at blive opdaget. Partiet vil fredag indkalde kulturminister Marianne Jelved (R) i samråd for at få svar på, hvordan det har kunnet lade sig gøre.

- Det er underligt, at Michael Rasmussen aldrig er blevet opdaget. Men der må mangle ressourcer, og vi vil meget gerne give flere penge til flere jurister, siger Enhedslistens idrætsordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, som også foreslår at bruge penge fra tipsmidlerne.

Også Dansk Folkeparti melder sig i antidoping-koret.

- Det er utrolig vigtigt at komme dopingspøgelset til livs, så det vil være oplagt at tage penge fra tipsmidlerne til Anti Doping Danmark, siger partiets idrætsordfører, Karin Nødgaard, til Jyllands-Posten.

Michael Rasmussen afslørede torsdag på et pressemøde i Herning, at han har været dopet i perioden fra 1998 til 2010. Han har benyttet sig af flere forskellige former for præstationsfremmende stoffer i sin karriere.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...