Advokater: Se og Hør-sagen handler ikke om krænkelser

Anklagemyndighedens beviser er for tynde, lyder det fra advokaterne i sagen om Se og Hørs tys-tys-kilde.

Se og Hør sagen. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Se og Hør sagen. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Retten skal have for øje, hvad den meget omtalte Se og Hør-sag handler om rent juridisk. Og selv om man måske skulle tro det, handler den ikke om etik og moral.

Sådan lyder det fra flere af forsvarsadvokaterne i sagen om ugebladet Se og Hørs såkaldte tys-tys-kilde, der gennem sit arbejde for Nets leverede oplysninger om kendte og kongeliges gøren og laden til bladet.

Fredag er det forsvarsadvokaternes tur til at procedere i Retten i Glostrup.

Her kommer de med deres vigtigste argumenter for, at de tiltalte ikke skal dømmes eller have så lav en straf som muligt.

- Retten skal ikke tage stilling til, om der er sket noget moralsk og etisk forkert. Retten skal kun tage stilling til, om det er juridisk forkert.

Sådan lyder det fra forsvarsadvokat Casper Andreasen, som repræsenterer journalist Kasper Kopping, der har været ansat på Se og Hør i den periode, hvor tys-tys-kilden blev brugt.

Det samme siger Christian Kirk Zøllner, der er advokat for journalist Ken B. Rasmussen, som i 2014 afslørede tys-tys-kilden i romanen "Livet, det forbandede".

- Sagen handler ikke om, hvorvidt nogen er blevet krænket eller ej. Så man kan sige, at den bevisførelse er overflødig, lyder det.

I løbet af sagen har blandt andre tv-værten Line Baun Danielsen vidnet i retten, hvor hun fortalte om, hvordan Se og Hør skrev om en ellers hemmelig kærlighedsferie på Sardinien i 2010.

Ifølge forsvarsadvokaterne har anklagemyndigheden slet ikke klaret at rejse bevis for, at de tiltalte medvirkede til hacking af oplysninger.

Ifølge advokaterne for de to journalister på Se og Hør vidste Kasper Kopping og Ken B. Rasmussen ikke, at tys-tys-kilden hackede sig til oplysningerne. Dermed kan de ikke dømmes for det, mener de.

Også forhenværende konstitueret chefredaktør på Se og Hør Per Ingdals advokat skyder anklagemyndighedens bevisførelse ned og kræver frifindelse ligesom de andre.

I alt er seks personer tiltalt i Se og Hør-sagen. Det drejer sig om tre tidligere chefredaktører, to journalister samt tys-tys-kilden.

Torsdag procederede anklageren og tys-tys-kildens forsvarsadvokat, Michael Juul Eriksen. Fredag procederer de øvrige forsvarsadvokater.

Dommen ventes at falde 24. november.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.