Æbleretter

Fødevarer 1. september 2005 06:00

Æbler kan indgå i både forretter, hovedretter og desserter. De fleste kogebøger rummer forslag til hvordan. Gode æbleopskrifter kan bl.a. også findes på: www.danskefrugtavlere.dk www.aeblefest.dk www.frugtfest.dk www.6omdagen.dk Håndbogen "Frugt og Grønt året rundt", Forbrugerstyrelsen telefon 70 13 13 40 Æblemuffins med kanel og kardemomme (10-12 stk.) 400 g æbler, fx Gråsten, Belle de Boscop, Cox Orange eller Ingrid Marie 5-6 kardemommekapsler dl koldpresset rapsolie dl yoghurt 140 g sukker 75 g brun farin 50 g finthakkede hasselnødder 140 g mel 2 tsk. bagepulver spsk. kanel 1 knsp. fint salt 4 æg Til formene: rapsolie, sukker, rasp Forvarm ovnen til 180°. Tag de sorte kardemommefrø ud af kapslerne. Rist dem let på en tør pande. Knus eller stød dem til et fint pulver. Rør olie, yoghurt, sukker og farin grundigt sammen. Rør hasselnødderne i. Sigt mel, krydderier, salt og bagepulver sammen. Rør æggene i yoghurten et ad gangen skiftevis med melblandingen. Befri æblerne for kernehuset og skær dem i tern. Vend æbleternene i dejen og hæld dejen i smurte muffinsforme, som du forinden har drysset med sukker og rasp. Bag disse æblemuffins 20-25 minutter, indtil en strikkepind kan stikkes i kagen og trækkes ud uden, at der sidder dej på. Lad dem hvile lidt. Tag dem ud af formene og lad dem køle helt af på en rist. Opskriften er udviklet af Claus Meyer. Kilde: www.aeblefest.dk

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...