Hestesport

Ægte derby- revanche

De seks bedste derbyheste til Aalborg

Aal­borg-træn­er Jep­pe Juel er hy­ret til at køre Lamott i Aal­borg Sto­re Pris. Hes­tens træn­er, Knud Møns­ter, sid­der selv bag Lux Line. 
Foto: LARS PAU­LI

Aal­borg-træn­er Jep­pe Juel er hy­ret til at køre Lamott i Aal­borg Sto­re Pris. Hes­tens træn­er, Knud Møns­ter, sid­der selv bag Lux Line. Foto: LARS PAU­LI

AALBORG:Betegnelsen derbyrevanche får fuld berettigelse, når travsportens årlige nordjyske højdepunkt, Aalborg Store Pris, finder sted på søndag. Hovedløbet om en præmiesum på 200.000 kr. samler fuldt hus med 12 heste, og heriblandt er de seks præmietagere i forrige søndags derby, i nævnte rækkefølge Leviti/Steen Juul, Leader Chip/Axel Jacobsen, Lux Line/Knud Mønster, Ludvig/Birger Jørgensen, Loke Trøjborg/Bent Svendsen og Lamott/Jeppe Juel. Local Conch klar Endnu en derbydeltager pryder feltet som en farlig outsider, idet træner Flemming Jensen i sidste øjeblik tilmeldte Local Conch på baggrund af en test, der viste, at hesten er på rette vej, efter at knæproblemer spolerede derbychancen. Local Conch har dog igen trukket startspor i bageste række, mens Leviti med spor 3 atter får en fordelagtig udgangsposition, ikke mindst i forhold til Leader Chip, der starter fra spor 5. Rekord i sigte Også hoppechampionatet tæller toppen af årgangen, og andre løb tegner ligeledes som sportslige perler på løbsdagen, der byder på hele 13 løb med tilsammen 149 heste. I totalisatoren stimuleres interessen uden tvivl af den store garantipulje i V65-spillet, således at gevinsten vil løbe op i nærheden af 1,4 mio. kr. til en eventuel enlig vinder. - Jeg er ikke i tvivl om, at vi slår omsætningsrekorden for en løbsdag på 1.785.000 kr., siger Aalborg-banens direktør Jesper Elbæk. V5-bombe - Vores 350 pladser i restauranten er for længst reserveret, og tæt på banen opstiller vi et telt til 300 inviterede gæster. Aalborg-banen varmede i aftes op til storløbsdagen med et ordinært program, der i betragtning af konkurrencen fra superligafodbold trak pænt besøg. I V5 kunne fem spillere hver hæve godt 20.000 kr. efter en ”bombe” i sidste afdeling, hvor Knud Mønster sejrede overlegent med High Speed Høgholt, der ejes og trænes af Støvring-amatøren Tage Buus.

Breaking
Megastore vinger skal fremstilles i Aalborg: Investerer 300 mio. kr.
Luk