Ægtepar får millionbøde for ulovlig sommerhusudlejning

I syv år udlejede et ældre ægtepar sommerhuse. Det var ifølge en ny dom ulovligt og koster en kæmpebøde.

Et ældre ægtepar skal af med knap to millioner kroner i bøde for ulovlig udlejning af sommerhuse. Dommen er faldet ved Retten i Esbjerg.

Parret har gennem syv år fra 2005 og frem udlejet 18 sommerhuse, der hovedsageligt ligger i Blåvand- og Henneområdet i Vestjylland.

Udlejningen har ifølge rettens dom haft et omfang, så den må karakteriseres som erhvervsmæssig, og den slags kræver en tilladelse fra Miljøministeriet.

Parret har ikke haft nogen tilladelse, og så er det oven i købet tredje gang, at de bliver dømt for ulovlig sommerhusudlejning.

-Jeg er tilfreds med dommen og særligt tilfreds med, at retten var enig med anklagemyndigheden i den forhøjede bødetakst, når det er tredje gang, loven brydes, siger anklager Anne Damhus Kristensen fra Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Normalt fastsættes bøden til et beløb, som svarer til mellem 10.000 og 15.000 kroner pr. år. Men fordi parret tidligere er dømt, har Retten i Esbjerg sat prisen op.

Parret skal betale 20.000 kroner pr. sommerhus pr. år, og det regnestykke løber alt i alt op i 1.980.000 kroner.

Ægteparret, der er henholdsvis 69 og 74 år, har ikke umiddelbart til sinds at betale den store bøde. De har derfor valgt at anke dommen til Vestre Landsret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst