Danmark

Ældre er klar til fremtiden: Hver femte ejer en tablet

Tavlecomputere kan lette digitaliseringen for seniorer, når kommunikationen med det offentlige bliver digital.

Ældre er klar til fremtiden: Hver femte ejer en tablet

De såkaldte tablets eller tavlecomputere såsom iPad har for alvor fået flere ældre til at blive aktive brugere af de stadigt flere digitale tilbud.

En ny undersøgelse viser, at godt hver femte dansker nu ejer en tablet, skriver Kristeligt Dagblad. Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet YouGov for teleselskabet Telia blandt 1004 danskere.

Tallene peger samtidigt på, at den nye teknologi ikke blot appellerer til de unge og velstående: 19 procent af alle over 55 år, næsten hver femte, har en tablet, og blandt ældre over 65 år har 13 procent anskaffet sig en tavlecomputer.

En af dem er 66-årige Annette Hellmann, næstformand i Københavns Ældreråd.

Hun mener, at netop tavlecomputerne kan lette digitaliseringen betydeligt for de mange ældre, der frygter tiden efter 2015, når al kommunikation med offentlige myndigheder bliver digital.

- Jeg tror 200 procent på, at gamle mennesker skal have tablets i stedet for computere. De er enklere at betjene, hurtige at slå op på og så små og lette, at man kan bruge dem alle steder, siger Annette Hellmann.

Også Ældre Sagen oplever, at tablets appellerer til ældre.

- En tablet er mere intuitiv og nem at betjene, fordi man bare bruger fingrene på skærmen og ikke behøver en mus som på en almindelig computer, siger Ingrid Lauridsen, konsulent i Ældre Sagens samfundsanalyseafdeling.

- Den er velegnet til at læse bøger på, og den er lynhurtig, tilføjer hun.

Medieforsker Mette Stentoft, Aarhus Universitet, har gennem flere år forsket i brugen af de nye tavlecomputere og er enig i, at de kan lette digitaliseringen for grupper, som ikke tidligere har brugt computer:

- De teknologifremmede og digitalt udfordrede grupper har en kæmpe fordel af, at touchskærmen bliver allemandseje. Små børn og gamle mennesker uden erfaring med computere kan bruge den, fordi den er intuitiv på en helt anden måde end pc'en.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.