Ældre i Aalborg Kommune på "slankekur"

Ældreforhold 26. september 2002 08:00

BESPARELSER: I de seneste uger har der overalt i medierne fokus på besparelser indenfor børn og unge i Aalborg Kommune. Vi synes, at der mangler flere oplysninger om de besparelser, der er lagt op til på ældreområdet. Hvem protesterer på vegne af de ældre? Hvor er de pårørende henne? Hvor er ældrerådene henne? Det vi har forstand på er mad. I gennem de sidste 10 år er der sket ændringer/besparelser på madområdet. Det har gennem alle årene været ændringer uden visioner. Man har bygget om for millioner for derefter at lukke køkkener. Hvis I politikere havde haft modet - visionerne - kunne mange penge være sparet! Endnu en gang hastes beslutninger igennem. Endnu en gang serviceforringelser for vore ældre. Vi laver mad til mange svage ældre, og det gør ondt, når vi gennemlæser indstillingen fra Ældre- og Handicapudvalget . har man i udvalget hørt om madens betydning for forebyggelse og behandling af sygdomme? udvalget tror, at kølemad tilføjer boenhederne "et hjemligt aspekt", beboerne udtaler i en tilfredshedsundersøgelse, at det ikke er blevet mere hjemligt bistandsplejelederen skal være ansvarlig for kost- og diætvejledning - skal køkkenpersonalet så måle blodtryk ? har man hørt om de boenheder, hvor man med succes har ansat uddannet køkkenpersonale, eller er det bedre at uddanne plejepersonale hertil? er det rimeligt at få leveret middagsmad kl. 10.30 og kl. 13.30 ? ældre der spiser meget lidt, skal have lødige mellemmåltider. Undersøgelsen viser, at hvis plejepersonalet ikke har tid til at bage, så får de ældre ingenting der spares på køkkenområdet med det resultat, at plejepersonalet springer rundt mellem køkken og badeværelse. Er det godkendt af Fødevareregionen ? man opstiller forslag uden et økonomisk overblik! Er det sådan Aalborg Kommune bruger skattekronerne? Vi synes:at det er urimeligt, at der pga skrappe visitationsregler, er ældre der ikke får den mad de ønsker, fordi de ikke orker at protestere de ældre skal have indflydelse på hvilken mad der serveres at hvis Hr. Hansen i 75 år ikke har haft køkkentjansen, hvorfor skal han så have det, fordi han flytter i en boenhed ? de ældre skal have nystegt flæskesteg, de ældre fortsat skal have f.eks. lune retter til aftensmad, frem for kedeligt standardpålæg at vi skal leve op til anbefalingerne og servere grønsager dagligt - det er netop et ønske fra flere og flere ældre at viden fra Fødevareministeriets netop afsluttede kostundersøgelse blandt ældre i den offentlige måltidsservice, skal bruges til at forbedre madtilbudene frem for flere standardtilbud. God Appetit!

Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...