Dronninglund

Ældre-it i nye rammer

Undervisningen til bedre forhold på Margrethelund

Interessen blandt ældre for at lære noget om it er stor. På Ældre Sagens kursus i Dronninglund møder op mod 50 deltagere op hver gang.

Interessen blandt ældre for at lære noget om it er stor. På Ældre Sagens kursus i Dronninglund møder op mod 50 deltagere op hver gang.

DRONNINGLUND:Ældre Sagens It-undervisning i Dronninglund er rykket fra Dronninglund Friskole til Plejecentret Margrethelund, hvor Brønderslev Kommune har etableret trådløs forbindelse.

- Dermed har vi samme forhold som Stengårdscentret i Hjallerup og Rosendalcentret i Agersted, hvor der også er trådløs forbindelse, fortalte kursusleder Hanne Andreasen fra Ældre Sagen.

- I de lokaler, vi har været i indtil nu, har der været problemer med forbindelsen, når mange skal bruge nettet på én gang, men nu håber vi, at de nye rammer giver bedre forhold for brugerne, for interessen er stor. Vi kan godt være op mod 50 deltagere, så de ældre vil absolut gerne lære noget om It, sagde hun.

Den første dag i datastuen på Margrethelund dukkede der omkring 30 op. De blev placeret i grupper, hvor begynderne sad for sig og de erfarne brugere for sig. Blandt de ældste deltagere var 86-årige Gunnar Søborg.

- Jeg har været med et par år, men det går ikke for godt. Jeg bruger mest computeren til at lege med, men jeg vil gerne lære noget mere, sagde han, mens han startede computeren.

Kursisterne skal selv have deres computer med. Ældre Sagen har søgt penge til udstyr, men har indtil nu fået afslag.

- Vi håber stadig, at vi kan få penge til udstyr, for det gør det meget besværligt, når hver enkelt kursist har sin egen computer med. Hver computer har sit eget program. Det gør det meget besværligt at undervise, så vi ønsker brændende at få penge til udstyr. Det vil gøre det hele meget nemmere, sagde Hanne Andreasen, inden undervisningen startede.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst