Ældre kvinde kan være snydt for flere millioner

74-årig mand er sigtet for at have snydt kvinde på plejehjem

Foto: Lars Pauli

Foto: Lars Pauli

KØBENHAVN:Københavns Politi mistænker en 74-årig mand for omfattende økonomisk udnyttelse af en ældre kvinde, der lider af svigtende hukommelse og bor på plejehjem.

Sigtelserne mod ham lyder på groft tyveri og åger samt mandatsvig af særlig grov karakter. Alt i alt kan det ifølge politiet beløbe sig til op imod tre millioner kroner.

Politiet mener, at kvinden på plejehjemmet har opbygget et afhængighedsforhold til manden og hans hustru. De køber ind for hende, går sammen i kirke, og parret har kendskab til kvindens økonomi og forskellige konti.

Af sigtelserne mod manden fremgår det, at han på forskellig vis har overført større pengebeløb fra kvindens konto til sine egne konti. Politiet opregner tre tilfælde: 62.000 kroner, 1.027.045 kroner og 1.744.151 kroner.

Det menes også, at manden har fået den ældre kvinde til at ændre sit testamente til fordel for mandens datter.

Politikommissær Asger Jensen fra Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet bekræfter, at politiet har efterforsket sagen mod manden i et stykke tid, og at man tirsdag prøvede at få ham varetægtsfængslet.

- Vi har jo efterforsket sagen i nogen tid og bedt ham om at holde sig væk fra den ældre kvinde. Det kunne han ikke, og derfor bad vi om at få ham varetægtsfængslet, siger Asger Jensen.

Dommeren i dommervagten var imidlertid ikke enig i, at manden skulle varetægtsfængslet.

I stedet endte retsmødet med, at der blev udstedt et tilhold, så han nu har rettens ord for, at han ikke må henvende sig til kvinden i skrift, tale eller personligt.

Selv om nogle af lovovertrædelserne menes begået sammen med hustruen, er hun på nuværende tidspunkt ikke sigtet i sagen, oplyser Asger Jensen.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvor længe den økonomiske udnyttelse har stået på, og hvordan politiet blev opmærksom på sagen.

Manden er foreløbig på fri fod, mens politiet efterforsker sagen. Når efterforskningen er slut, er det op til anklagemyndigheden at afgøre, om der skal rejses tiltale i sagen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.