Ældre: Lad os dø i fred

Byrådet skal tage stilling til indkøb af hjertestartere til kommunens plejehjem, men på forhånd har nogle beboere taget stilling i et livstestamente - de vil ikke genoplives efter et hjertestop

AALBORG:Byrådet i Aalborg skal ved budgetforhandlingerne tage stilling til indkøb af hjertestartere til kommunens 42 plejehjem og udvalgte aktivitetscentre.

Men det rejser en etisk debat, for hvad er de ældres ønske. På forhånd har nogle af beboerne taget stilling til spørgsmålet.
- Mange af vores beboere på plejehjemmene har lavet et livstestamente, hvor de måske har udtrykt, hvad de gerne vil have, der bliver taget hensyn til i den sidste tid. Og nogle af dem siger meget tidligt, at hvis de er 97 år og får et hjertestop, så mener de, at det er tiden, hvor de skal have lov til at have ro, siger ældrechef i Aalborg Kommune, Kristian Cronwald.
Han tilføjer, at de ældres ønske altid vil indgå i vurderingen i den enkelte situation. Nogle plejehjemsbeboere har dog konkret et ønske om, at de ikke vil genoplives, hvis de skulle få hjertestop.
- Der er helt klart nogle, der giver udtryk for, at de ikke ønsker en genoplivning og dermed indlæggelse på sygehus og sådan noget, hvis man pludselig får et hjertestop.
Også formanden for ældrerådet i kommunen, Karin Krog, har personligt en holdning til spørgsmålet.
- Hvis man er så svag, at man bare hellere vil ligge og have lov til at dø i stedet for at skulle vågne op som en grønsag eller, hvad man kan blive, så synes jeg, at det må være en personlig holdning, som man har til de ting, siger Karin Krog.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.