Ældre mand er fængslet for medlidenhedsdrab

Han er sigtet for drab på en 33-årig kvinde i Tommerup på Fyn.

Ældre mand er fængslet for medlidenhedsdrab

En 74-årig mand, der er sigtet for drabet på en 33-årig kvinde på Fyn, er ved et grundlovsforhør onsdag blevet fængslet til den 4. juli.

Han er dog ikke fængslet efter straffelovens paragraf 237, der handler om drab, men efter paragraf 239, der handler om den, der dræber en anden efter "dennes bestemte begæring" - eller med andre ord: medlidenhedsdrab.

- Dommeren fandt, at der er begrundet mistanke om, at han er skyldig i medlidenhedsdrab, siger vicepolitikommissær Jack Liedecke fra Fyns Politi til Ritzau.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, så vicepolitikommissæren kan ikke oplyse, hvad der kom frem under retsmødet.

Det var nogle børn, der mandag aften ved 18-tiden fandt liget af den 33-årige kvinde i en lade til et nedlagt savværk i Tommerup. Forældrene til børnene, der er i alderen fra 10 til 12 år, kontaktede derefter politiet.

I første omgang var det ikke muligt for politiet at fastslå, om der var tale om selvmord, eller om der lå en forbrydelse bag.

- Fyns Politi har derfor ført en intensiv efterforskning i flere spor, hvilket førte til, at det er politiets opfattelse, at der er tale om drab, og at kvinden er dræbt ved brug af en kniv, skrev Fyns Politi tidligere onsdag i en pressemeddelelse.

Den 74-årige mand blev tirsdag aften anholdt på sin bopæl i Fakse og overført til Fyn, hvor han er blevet sigtet og afhørt til sagen.

Relationen mellem den dræbte og den 74-årige sigtede er ifølge Fyns Politi, at de mødtes på nettet på et socialt medie.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst