Ældre mand skød sin hustru i en brandert efter skænderi

Vestre Landsret afviser ønske om en mildere straf til en ældre mand, der i fjor skød sin hustru med jagtgevær.

Promillen blev målt til 2,58, da 69-årige Arne Christian Bülow Johansen i timerne efter drabet på sin hustru fik målt alkoholindholdet i sit blod.

Hustruen, Mari-Ann Hansen, blev dræbt med et jagtgeværskud fra klos hold om aftenen den 21. december i fjor. Vestre Landsret har torsdag bestemt, at den ugerning skal koste Arne Christian Bülow Johansen en straf på 12 års fængsel.

Dermed afviser retten Johansens ønske om en mildere straf. 12 år var nemlig også, hvad byretten i foråret fastsatte straffen til.

Drabet skete i parrets hjem på Majsvangen i udkanten af Randers. Her blev kvinden fundet siddende i en stol med skudsår i ansigtet. Hun var død.

Det var et skænderi om Johansens ekskone, som gik forud for drabet. Omkring klokken 20.30 greb Johansen sit jagtgevær og fra en afstand på cirka en halv meter affyrede han væbnet i ansigtet på sin hustru.

I byretten forklarede Johansen, at parret, som blev gift i 2010, havde fået en del våde varer indenbords på drabsdagen.

Blandt andet delte parret to flasker vin på Cafe Phoenix, i forbindelse med at parret var taget ind til byen for at handle. Den ene flaske blev delt inden indkøbsturen, den anden efter.

Da parret kom hjem, drak de i løbet af eftermiddagen mere vin, og de spiste aftensmad. Det var efter aftensmaden, at de kom op at skændes, forklarede drabsmanden under byretssagen i foråret.

Under byretssagen nægtede Arne Christian Bülow Johansen sig skyldig i drabet. Han fortalte, at han ikke kunne huske, hvad der ar sket om aftenen. Han huskede kun, at han vågnede op, og at konen var død.

Efter at have fundet sin hustru død gik Johansen over til en nabo, som tilkaldte politiet.

Johansen havde efter dommen i byretten mulighed for at fastholde sin uskyld ved at anke dommen i sin helhed.

Han valgte dog at acceptere byrettens afgørelse af skyldsspørgsmålet, og det var kun straffens længde, som han klagede over til landsretten.

Straffen på 12 års fængsel er det normale udgangspunkt for straf i drabssager, hvor der hverken foreligger skærpende eller formildende omstændigheder.

Tidligere blev drab begået i parforhold automatisk straffet mildere med et udgangspunkt på 10 års fængsel. Den praksis blev dog ændret for nogle år siden i Højesteret.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.