Ældre mands vold mod muslim var ikke hadforbrydelse

En 67-årig mand er idømt 50 dages betinget fængsel af Retten i Glostrup efter vold imod en muslimsk kvinde.

Retten i Glostrup har onsdag afgjort en sag, hvor et ældre ægtepar har været tiltalt for vold imod en muslimsk kvinde. Det skete på en parkeringsplads i Søborg i februar. (Arkivfoto)

Retten i Glostrup har onsdag afgjort en sag, hvor et ældre ægtepar har været tiltalt for vold imod en muslimsk kvinde. Det skete på en parkeringsplads i Søborg i februar. (Arkivfoto)

GLOSTRUP:En mand er ved Retten i Glostrup dømt for vold og trusler imod en muslimsk kvinde, men det var ikke en hadforbrydelse.

Han er idømt 50 dages betinget fængsel, som i udgangspunktet ikke skal afsones. Men han skal udføre samfundstjeneste i 60 timer.

Hans 66-årige hustru, som også var tiltalt for vold, er frifundet.

Den 67-årige pensionist er dømt for at have udøvet vold imod den muslimske kvinde, som bærer tørklæde. I anklageskriftet står der, at han slog hende og spyttede hende i ansigtet.

Han skulle også have kaldt kvinden en "perkerluder". Det erkender han.

Derudover er han dømt for at true hende med en ratlås. Det erkendte han i retten.

Han blev frifundet for at begå hærværk imod offerets bil.

Specialanklager David Haahr mente, at volden udsprang af, at offeret er muslim og bærer tørklæde, og han havde derfor bedt om en skærpet straf til ægteparret efter en paragraf om hadforbrydelser.

Men retten vurderede, at hændelsen udelukkende udsprang af en konflikt imellem den muslimske kvinde og den dømtes hustru.

Det blev forklaret i retten, at der havde udspillet sig en episode imellem offeret og den dømte mands hustru på en parkeringsplads i Søborg, imens manden var inde i en butik.

Offeret har forklaret, at den dømtes hustru gentagne gange bankede sin bildør ind i offerets bil. Men hustruen ignorerede hende, da hun forundret spurgte, hvad der foregik, forklarede den muslimske kvinde.

Ifølge den dømtes hustru skrabede hun måske imod et sidespejl på den muslimske kvindes bil, hvorefter den muslimske kvinde blev vred på hende og begyndte at råbe af hende.

Den dømte har forklaret, at det var det, han så, da han kom ud af butikken. Den muslimske kvinde har forklaret, at hun forsøgte at fortælle, hvad der var sket, hvorefter manden blev vred og overfaldt hende.

Episoden blev stoppet af et vidne, som er pensioneret politimand, som sagde, at han ville anholde manden, hvis han ikke stoppede.

Tyge Trier er bistandsadvokat for offeret. Han fortæller, at hans klient er ulykkelig over onsdagens dom. Han er også selv overrasket.

- Jeg er selv juridisk overrasket over, at byretten afviser, at der var ført bevis for elementer af racisme i sagen, siger han.

Han nævner, at den dømte i retten erkendte, at han havde kaldt kvinden en perker.

David Haahr kan på nuværende tidspunkt ikke sige, om anklagemyndigheden vil anke dommen. Men Tyge Trier ønsker, at sagen bliver anket til landsretten.

Ankefristen er 14 dage.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.