Ældre på kursus

Ældre har også brug for at lære at bruge en computer

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

DRONNINGLUND:Efterhånden som kravet fra offentlige myndigheder og pengeinstitutter om at kunne begå sig på nettet tager til, øges behovet for at alle borgere kan betjene en computer.

Det kniber især for en del af de ældre medborgere, og derfor gøres der en stor indsats fra forskellige frivillige organisationer i form af kurser. Således har Ældresagen, Dronninglund Lokalkreds etableret kurser i såvel på Friskolen i Dronninglund som på Stengården i Hjallerup. I Dronninglund er der et begynderhold om fredagen, som lige nu med 33 deltagere, og et hold for fortsættere om mandagen på 18 deltagere. I Hjallerup er der samarbejde mellem Ældremobiliseringen og Ældresagen om et begynderhold på 13.

- Deltagelse er gratis, også for ikke-medlemmer af Ældresagen - kun kaffen koster lidt. For at kunne køre kurserne har vi måttet investere i en projektor, og i kælderen her på Friskolen har vi fået installeret trådløst internet, så vi kan bruge det større lokale specielt, når vi er så mange på begynderholdet. Friskolen låner os lokalerne, når de ikke selv skal bruge dem, fortæller Jørgen Andreasen, formand for Ældresagens lokalafdeling.

Sven Bitzer er en af veteranerne på fortsætterholdet. Det er femte sæson, han deltager.

- Jeg bruger computeren hver eneste dag til at ordne betalinger og meget mere. Derudover har jeg kontakt med min familie og bruger blandt andet Skype. Jeg har også regelmæssig kontakt til en gammel skolekammerat i Italien, siger han.

- Det er bekymrende, at nogle på vores alder afviser at bruge it. I det lange løb kommer de til at få vanskeligheder med at kontakte omverdenen, mener Sven Bitzer, som efterlyser kommunen som medspiller i form af bistand til lokaler og instruktører.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.