Nordjylland

Ældre rejsende kommer oftere til skade

Forsikringsselskab havde 214 anmeldelser sidste år

Foto: Colourbox

Foto: Colourbox

NORDJYLLAND:Rejsefeberen raser hos ældre danskere, der høster gevinster af boligprisernes himmelflugt og stadig større pensionsudbetalinger.

Men samtidig er antallet af skader inden for aldersgruppen over 55 år mere end fordoblet fra 100 sager i 2013 til 214 sager sidste år.

Det oplyser Skadesforsikringen IF på baggrund af tal fra SOS International, der fungerer som alarmcentral for forsikringsselskaberne.

Ofte er der tale om faldskader eller typiske aldersrelaterede lidelser som forhøjet blodtryk eller dårligt blodomløb, fortæller presseansvarlig Birgitte Ringbæk.

- Det er positivt og dejligt livsbekræftende, at folk rejser så meget i dag. Men vi vil også gerne sende et signal om, at man skal huske at tjekke med sit forsikringsselskab, hvordan man er dækket inden rejsen, så vi ikke står med en tvist efter hjemrejsen, siger hun.

Hvis man ikke har forsikringsdækning, kan det koste opsparingen og mere til, hvis man ikke er forsikringsdækket. For eksempel kan et ambulancefly fra Thailand til Danmark koste en million kroner, hvis hospitalsopholdet koster 25.000 kroner.

Husk derfor at få forhåndsgodkendt helbredsmæssige problemer inden afrejsen, lyder det fra Birgitte Ringbæk.

Rejseforsikringen dækker ikke behandling af bestående sygdomme eller kroniske lidelser. Kun akut opstået sygdom.

- Vi beder ikke folk om at holde sig tilbage. Men få nu styr på forsikringen og sørg for at have en forhåndsgodkendelse, inden du tager af sted. Det er vigtigt at få sagt, siger hun.

Hos rejsebureauet Star Tour oplever kommunikationschef Nikolai Johnsen, at der er en stigende interesse for aktiv ferie, hvor fysisk udfoldelse frem for inaktivitet ved poolen er i højsædet.

- Hvis vi taler om de lidt ældre gæster, handler det om vandreferie. Og hvis man skal det, kunne det være en god idé at træne lidt hjemmefra og sikre sig, at karosseriet kan holde til det. Det kan jo sagtens være ret strabadserende at skulle gå 15 kilometer hver dag, siger han.

Fakta:

- Ældre over 55 år tegnede sig sidste år for 214 skader

- For de 36-54-årige var antallet 149

- For de 18-35-årige var antallet 164

- For de 0-17-årige var antallet 183.

Kilde: If Skadesforsikring / SOS International

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.