Ældre Sagen er ikke kun søndagscafe

Der er masser af aktiviteter for medlemmerne

Musik og folkedans er en særlig god kombination. Arkivfoto <i>Arkivfoto</i>

Musik og folkedans er en særlig god kombination. Arkivfoto Arkivfoto

LØKKEN:Ældre Sagen i Løkken-Vrå holder Søndagscafe på ældrecenter Lundgården, Stadionvej i Vrå og på Havgården, Brændingen 8 i Løkken. Førstkommende gang er på søndag den 20. januar kl. 14 på Lundgården.

Der er som sædvanligt fælles kaffebord og Hansen trioen + en står denne gang for den musikalske underholdning.

- Dette er en af vores mest populære aktiviteter. Søndagscafe foregår hver anden uge på Lundgården og en gang om måneden og på Havgården, fortæller Ingrid Andresen, Vrensted, som er formand for den ni mand store bestyrelse for Ældre Sagens afdeling i Løkken-Vrå.

- Der er altid musikalsk underholdning med forskellige orkestre og kaffebord ved søndagscafeen. Vi har erfaret, at plejehjemsbeboerne især værdsætter musik og sang, fortsætter hun, og tilføjer, at der også kommer en del pensionister udefra til arrangementerne.

- Folk kan komme og se lidt triste og foroverbøjede ud, og så er det dejligt, efter musik og samvær, at se dem gå igen lidt rankere og med et smil på læben. Så er det en god søndag. Søndagene er ofte de sværeste at komme igennem for ældre enlige, men her i området oplever vi, at de pårørende indretter deres besøg efter søndagscafeen. Enten fordi de ved, at den ældre er optaget den dag, eller de ligefrem følger med og hygger sig sammen over musikken og kaffebordet. Vi sætter meget ind på, at arrangementerne netop skal foregå på ældrecentrene, for det giver de svagere beboere mulighed for at være med. Personalet er flinke til at sørge for, at alle bliver fulgt ind i fælleslokalerne, fortæller Ingrid Andresen.

Ved Lundgårdens søndagscafeer er der tre hold af frivillige som sørger for kaffebordet, så det kun bliver hver sjette uge for den enkelte. I Løkken er det også en fast stab af frivillige fra Ældre Sagen, som bager boller og laver kaffe.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.