Ældrebussen Liva er truet på livet

Støtteforeningen Livskvalitet i den gamle Nørager Kommune kan ikke mønstre en fuldtallig bestyrelse på fem medlemmer. Lykkedes det ikke, må foreningens bus sælges.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Pensionist Poul Ejgil Jensen og aktivitetsmedhjælper Mona Høgh efterlyser hurtigst muligt frivillige til tre ledige bestyrelsesposter i støtteforeningen for at sikre ældrebussen Liva med plads til otte passagerer. Foto: Torben Hansen

Siden 1996 har Støtteforeningen Livskvalitet i den gamle Nørager Kommune med sponsorbidrag og medlemskontingent drevet en ældrebus med plads til otte passagerer. Men lykkedes det ikke den i øjeblikket blot to mand m/k store bestyrelse at få besat de tre ledige pladser, bliver konsekvensen, at pladerne bliver klippet og bussen solgt uanset en yderst sund driftsøkonomi. Sparekasse: - ulovlig kørsel Pensionist Poul Ejgil Jensen og aktivitetsmedhjælper Mona Høgh har siden den sidste general forsamling i marts 2008 alene beklædt to af de fem bestyrelsesposter. - Egentlig var det foreningens pengeinstitut, Sparekassen Hobro, der her før jul gjorde mig opmærksom på at den mangelfulde bestyrelse var i direkte strid med vores vedtægter, så hele ældrekørslen med bussen er dybt ulovligt, påpeger Poul Eigil Jensen. De to bestyrelsesmedlemmer søger derfor nu med lys og lygter efter tre nye frivillige til bestyrelsen. - Men det er lige som i alle andre bestyrelser, folk gider simpelthen ikke, kun som lokal ældre at benytte sig af muligheden for at komme på udflugt med bussen, erklærer Mona Høgh. Terror og sorte penge bag krav At Sparekassen Hobros filial i Nørager har påpeget uoverensstemmelserne mellem støtteforeningens vedtægter og antal bestyrelsesmedlemmer har egentligt udgangspunkt i et EU-direktiv vedrørende kamp mod terrorfinansiering og hvidvaskning af penge. - Det betyder, at vi i pengeinstitutionerne skal indsamle gyldig legitimation på alle vores kunder og herunder ved foreninger tjekke at deres vedtægter bliver overholdt, påpeger filialdirektør Jan Knudsen i Nørager og tilføjer: - I den forbindelse kan Finanstilsynet godt finde på her i foråret efter de mange traditionelle foreningsgeneralforsamlinger at komme rundt i pengeinstitutterne og kontrollere, at alle forhold nu også er i lovmæssig orden.