Afdæmpet rootsblues

Nal­le er i fin form på volume to med aku­stisk blues og rootsrock. Og hans med­spil­le­re, Hans og Knud, gør det lige så godt. Ar­kiv­fo­to: Ajs Niel­sen.

Nal­le er i fin form på volume to med aku­stisk blues og rootsrock. Og hans med­spil­le­re, Hans og Knud, gør det lige så godt. Ar­kiv­fo­to: Ajs Niel­sen.

CD, BLUES Theessink, Nalle & Møller: ”Goin’ down slow 2” # # # # ¤ ¤ Den 63-årige Nalle gør det rigtigt godt på dette prunkløse og afdæmpede bluesalbum, hvor han akustisk bliver backet op af guitaristerne Knud Møller, barnefødt i Hjørring, og hollandske Hans Theessink, nu bosat i Wien. Sidstnævnte er en af de få europæsiske bluesmænd, som de amerikanske bluesmusikere for alvor anerkender. Lige som forgængeren ”Goin’ down slow” består volume to af en lille samling uopslidelige sange, overvejende rootsblues og americana, samt fem originalkompositioner fra Theessinks hånd. Den syngende slagtersvend fra Odense har et ubesværet og tydeligt sangforedrag. Lidt vel engelskfynsk hist og pist, men skønt stemmen er godt slidt og brugt, fejler Nalles feeling og timing ikke det mindste. Læg hertil Møllers og Theessinks ubesværede og sprøde næsten telepatiske samarbejde på guitar, dobro, mandolin og understøttende korsang, og du har et album, der bare vokser og vokser for hver gennemhøring. Men nærlyttet må du indrømme, at Theessinks bluesrødder stikker lige et par kor dybere. Hør hans ”Faded fame”, skrevet til og med Nalle i tankerne. Nalle - født og døbt Roland Lyhr Sørensen - kæmpede i 90-erne selv med stof- og medicinmisbrug og var helt nede at vende på et tidspunkt, hvor han tiggede og boede på gaden i hjembyen. Lyt til Theessinks nøgterne og dybe barytonstemme, understøttet af Nalle på kor og med neddæmpet slide og delikat fingerpickingspil. Så får du ikke bedre blues. Men også en fornem udgave af Tom Waits ”Jersey Girl” trænger sig på. Et rigtig blåt album til de tilstundende mørke vinteraftener. Bent Stenbakken bent.stenbakken@nordjyske @Brød.8.note-u-indryk:[ Thessink, Nalle & Møller: ”Goin’ down slow 2” Marsk Music/ Mislabel. Trioen spiller bl.a. på Skråen, Aalborg, 8. februar, Det Musiske Hus, Frederikshavn, 9. februar.