Afdød skuespiller holdt kræftsygdom hemmelig

Det var kun tætte venner og familie der kendte til den netop afdøde skuespiller Michael Nyqvists kræftsygdom.

Michael Nyqvist dead Foto: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Michael Nyqvist dead Foto: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Den svenske skuespiller Michael Nyqvists død har sendt en bølge af sorg gennem skuespillerverdenen både i Sverige og i udlandet.

Nyqvist, der måske bedst er kendt for sin rolle som journalisten Mikael Blomkvist i filmtrilogien baseret på Stieg Larssons Millennium-bøger, døde tirsdag af lungekræft 56 år gammel.

Og skuespillerens død er kommet som et chok for mange - også kolleger - som ikke var klar over, at Michael Nyqvist led af kræft. Det skriver flere svenske medier.

Til Aftonbladet fortæller filmskaber og journalist Susanne Cederberg, der står bag et filmportræt af Michael Nyqvist fra 2016, at hun var en af de få uden for skuespillerens familie, der kendte til hans sygdom.

- Jeg tog det op med ham og sagde, at det måtte vi have med på en måde. Jeg tænkte, at hvis det kom ud, at han var syg, ville det være mærkelig, hvis det ikke var med i filmen, fortæller Susanne Cederberg til avisen.

Men Michael Nyqvist satte sig imod, at nogen skulle få lov at kende til hans sygdom.

- Jeg tror, at han gjorde det rigtige. Han var meget påpasselig med, at nogen skulle få det at vide, for han ønskede ikke at stille op til noget interview eller tale om det, for så ville alt bare handle om det, fortæller filmskaberen.

Susanne Cederberg holdt kontakten med Michael Nyqvist lige til det sidste. I den sidste tid gik det meget hurtigt med sygdommen, fortæller hun.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.