Afdøde Larsen pryder danske dagblades forsider

Søndag sov den danske nationalskjald Kim Larsen ind efter længere tids sygdom. Han blev 72 år.

Kim Larsen sov stille ind søndag 30. september 2018. Blomster, øl, smøger og bananer er lagt på Christianshavns Torv i København til ære for danskernes nationalskjald. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Kim Larsen sov stille ind søndag 30. september 2018. Blomster, øl, smøger og bananer er lagt på Christianshavns Torv i København til ære for danskernes nationalskjald. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Den folkekære, bredmundede spillemand Kim Larsen, der sov stille ind søndag, lever videre på forsiden af de danske nationale aviser mandag.

Både Berlingske, Politiken, Jyllands-Posten, Information, Ekstra Bladet og BT har valgt at bringe store billeder af Larsen på forsiderne.

Også Kristeligt Dagblad viger en plads til den afdøde sangskat på forsiden.

- Som et strejf af en dråbe fik vi lov til at håbe på de ting som skal komme førend livet er omme, skriver Politiken på forsiden.

Inde i avisen fylder en nekrolog og reaktioner fra kunstnere som Kjartan Arngrim, der er forsanger i Folkeklubben, og skuespiller, musiker og kunstner Leif Sylvester.

- Nu bli'r her stille, fremgår det på Berlingskes forside.

Avisen bringer en artikel, hvor Larsen kaldes "en borgerlig slumstormer".

Både Berlingske og Politiken har også dedikeret mandagens ledere og sat flere sider af inde i aviserne til Kim Larsen.

Igennem længere tid har Larsen kæmpet med prostatakræft, som han også blev opereret for. Men søndag gik den ikke længere.

"Kim Larsen var den største til det sidste" bliver det fremhævet i Jyllands-Posten af avisens anmelder. Avisen dedikerer syv sider til musikeren.

Information har været i kontakt med jazzmusikeren Thomas Blachmann, der mener, at dagens overskrift må være "Kongen er død".

Kim Larsen måtte aflyse flere koncerter over sommeren i Norge af hensyn til sit helbred. Han nåede dog at give en hel stribe koncerter i Danmark.

Også B.T. og Ekstra Bladet har den ikoniske musiker på deres forsider.

- Det var sgu for tidligt, Larsen, lyder det på Ekstra Bladets forside, der i øvrigt bærer teksten "Hva' gør vi nu ...".

Begge aviser har også dedikeret mandagens lederplads til Kim Larsen.

Larsen blev 72 år, og hele hans familie var samlet omkring ham, da han søndag sov stille ind.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.