Affald

Nordjysk affald: 28 år gammel cola og en del af julemandens kane

Den årlige affaldsindsamling er altid garant for sære fund i den danske natur - affaldsindsamlingen i 2018 blev ingen undtagelse

Børnene måtte have assistance for at få slæbt den udbrændte bil væk. Foto: DN

Børnene måtte have assistance for at få slæbt den udbrændte bil væk. Foto: DN

NORDJYLLAND:En nøgle til Bane Danmark, en cola af med en sidste salgsdato for knap 28 år siden og en mærkværdig jernkonstruktion, som indsamlerne mente måtte være en del af julemandens kane.

Det var bare nogle af de lettere mærkværdige fund, som de mange tusinde affaldsindsamlere, der deltog i den årlige affaldsindsamling arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening for nylig fandt ude i naturen.

Det fortæller Danmarks Naturfredningsforening om i et nyhedsbrev, hvor de har samlet en række mærkværdige fund fra hele landet.

Nøglen til Bane Danmark blev fundet i Aalborg af en gruppe SOSU-hjælpere, der deltog i indsamlingen. Spørgsmålet er nu, om de vil skifte sundhedssektoren ud med transportsektoren.

Ikke så langt fra Aalborg, nærmere bestemt i Jammerbugt Kommune, fandt Hjortdal Beboerforening, den gamle cola, der havde overskredet udløbsdatoen på knap 28 år. Fristelsen til at drikke colaen var dog til at modstå for de ellers tørstige og hårdtarbejdende indsamlere.

Og forklaringerne på de mærkelige fund er ofte spændende.

Da en børnehave i Aalborg fandt en mærkværdig jernkonstruktion, var børnene heller ikke i tvivl om, hvad konstruktionen var - den kunne udelukkende stamme fra julemandens kane. Den umiddelbare vurdering lød på, at han måtte have tabt den i spidsbelastningsperioden omkring juletid.

Andre steder i landet er der fundet mere eller mindre mærkværdige fund, da de knap 200.000 indsamlere på affaldsdagen minutiøst gik gennem naturen.

Tyske dåser, McDonald’s-poser, cigaretskodder samt hundeposer og andre affaldsklassikere bugnede igen i år i affaldssækkene.

En skoleklasse fra Ikast-Brande fandt et røntgenbillede af et lårben midt i naturen.

I den anden ende af landet fandt Skovby Friskole i Guldborgsund en flaskepost fra 1999. Den kunne elever fra Herfølge Skole dog godt stikke - de fandt nemlig et fotografi fra 2. verdenskrig.

I Aabenraa blev der fundet en positiv graviditetstest, mens elever fra Ahi International School i Vanløse fandt en herresko i størrelse 55. Skovbørnehuset i Mårslet fandt en pengekasse, som børnene anslog måtte være resultatet af et tyveri.

De naturlige, eller unaturlige, forklaringer udeblev dog til gengæld for måbende blikke og tabte kæber, da Rødding Skole fandt en mumificeret kat uden hoved. I samme kategori fandt børnehavebørn i Egedal en hel høne i en bærepose, mens skoleelever i Frederikssund fandt en rådden ræv.

Endelig fandt Sønderskov Naturdagpleje i Sønderborg en udbrændt bil i skoven. De ihærdige indsamlere forsøgte naturligvis selv at bortbugsere bilen, men måtte til sidste erkende, at de havde brug for kommunal assistance.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst