Affleck er ked af sexchikane-skandalen

Den nykårede oscarvinder Casey Affleck blev anklaget for sexchikane i 2010, men indgik forlig med kvinderne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

US-OSCARS-VANITY FAIR-PARTY Foto: Scanpix/Jean-baptiste Lacroix

Op til søndagens oscaruddeling har der været meget omtale af Casey Affleck, men ikke kun på grund af skuespillerens præstation i dramaet "Manchester by the Sea". En gammel sag om sexchikane er nemlig blusset op igen.

I 2010 hævdede to kvinder, der arbejdede sammen med Affleck under indspilningerne af den såkaldte mockumentar (fiktion udformet som dokumentarisme, red.) "I'm Still Here", at skuespilleren havde udsat dem for sexchikane.

Casey Affleck benægtede alle anklager, og parterne indgik siden et forlig, der forbyder dem at kommentere sagen.

I et nyt interview med avisen Boston Globe udtrykker den 41-årige stjerneskuespiller frustration over, at sagen er hvirvlet op igen.

- Ingen af dem, der dømmer mig offentligt, ved, hvad der skete. Der er ikke noget, jeg kan gøre ved det andet end at leve mit liv, som jeg gør, og fortælle om mine værdier, og hvordan jeg forsøger at leve efter dem.

- Alle former for misbrug er uacceptable og afskyelige. Alle fortjener at blive behandlet med respekt på arbejdspladsen og alle andre steder, lyder det fra Affleck.

Casey Affleck snuppede oscarstatuetten for årets bedste mandlige hovedrolle foran blandt andre den dansk-amerikanske stjerneskuespiller Viggo Mortensen, der var nomineret for "Captain Fantastic".

Som Casey Afflecks efternavn antyder, så er han lillebror til den dobbelte oscarvindende Hollywood-stjerne Ben Affleck.

Ben og Casey Affleck er det andet brødrepar i filmhistorien, der har vundet oscarstatuetter i forskellige kategorier. Ben Affleck vandt nemlig for bedste manuskript for "Good Will Hunting" i 1998 og for bedste film for "Argo" i 2013.

- Det er vanvittigt. Det må være rart for vores mor. Jeg er meget stolt af de ting, Ben har lavet, og jeg er utrolig stolt over, at akademiet har hædret mig, lyder det fra den nykårede oscarvinder.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.