Nørresundby

Affyrede skud under biljagt i Nørresundby

Mand skød to gange ud af vindue med et oversavet jagtgevær, mens politiet jagtede ham - Opdateret klokken 14.22

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Jan Pedersen

NØRRESUNDBY:En 25-årig mand fra Nørresundby er anholdt natten til lørdag, efter han affyrede to skud med et oversavet jagtgevær ud af vinduet på en bil, i mens han havde politiet efter sig.

Omkring klokken 1 vil en patrulje fra Nordjyllands Politi bringe et køretøj til standsning. Det er en ganske almindelig rutinekontrol, men den 25-årige mand lader sig ikke standse.

Det fører til en cirka tre kilometer lang biljagt gennem Nørresundby.

- Vilkårligt ud af vinduet, dog ikke med retning mod patruljen, afgiver han to skud med et oversavet jagtgevær, siger vagtchef Per Jørgensen fra Nordjyllands Politi.

Jagten slutter, da den 25-årige mand forulykker. Han kommer dog ikke mere til, end at han selv kan gå ud af bilen.

- Da han kommer ud af bilen har han stadig det oversavede jagtgevær i hånden, og det peger i retning mod politiet. De trækker selvfølgelig straks deres tjenestevåben. Manden smider det oversavede jagtgevær med det samme og lader sig anholde uden større dramatik, siger Per Jørgensen.

Det er uklart, hvorfor manden ikke lod sig standse og hvorfor han havde et oversavet jagtgevær i bilen. Men en ting er sikkert. Han kan nu se frem til en stribe sigtelser for blandt andet færdselsovertrædelser, overtrædelse af våbenloven og vold mod tjenestemand.

- Det er vold mod tjenestemand bare det, at han retter et våben mod en betjent, siger Per Jørgensen.

Manden fremstilles i grundlovsforhør lørdag.

Varetægtsfængslet

Den 25-årige blev lørdag ved Retten i Aalborg varetægtsfængslet i fire uger af hensyn til den videre efterforskning.

Han erkender, at han var i besiddelse af våbnet og at han har affyret det, men nægter, at han har peget våbnet mod politiet. Det oplyser anklager Mette Vestergaard.

Manden ville ikke udtale sig i retten.